.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

O ΜΠΛΕΪΝ ΦΙΛΑΕΙ ΤΟΝ ΚΕΡΤ ΣΤΟ GLEE!

Από το επεισόδιο που προβλήθηκε προχτές στην Αμερική, το πολύ συγκινητικό πρώτο τηλεοπτικό φιλί ανάμεσα στους δύο έφηβους πρωταγωνιστές που σίγουρα θα λιώσει τις καρδιές των απανταχού θαυμαστών της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς!

[Αν απενεργοποιηθεί το βίντεο, δείτε το εδώ ή εδώ]

Και βέβαια ποιος μπορεί να ξεχάσει την περίφημη σκηνή που ο πατέρας του Κερτ τον υπερασπίζεται όταν ένας συμμαθητής του τον αποκαλεί “αδελφή”. Αν υπάρχει κάτι που μας κάνει να ανατριχιάζουμε σε αυτή τη σκηνή, αυτό είναι σίγουρα ότι όλοι ονειρευόμαστε τη στιγμή που οι γονείς μας θα σταθούν στο πλάι μας και θα μας στηρίξουν…

“-Πώς τον αποκάλεσες;
-Δεν είπα τίποτα… Μιλούσαμε για το ριχτάρι….
-Χρησιμοποιείς αυτή τη λέξη και αναφέρεσαι στο γιο μου…
-Όχι μπαμπά, δεν το πήρα έτσι…
-Γιατί είσαι ακόμα 16 χρονών και βλέπεις το καλό στους ανθρώπους. Σε λίγα χρόνια θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις το μίσος που κρύβουν στην καρδιά τους…Ακόμα και οι καλύτεροι άνθρωποι…Λες κανέναν αράπη;
-Φυσικά και όχι!
-Εκείνη την καλή κοπέλα που πάσχει από σύνδρομο Down την αποκαλείς “καθυστερημένη”;
-Όχι βέβαια! Είναι φίλη μου!
-Αλλά νομίζεις ότι μπορείς να έρχεσαι στο σπίτι μου και να λες “αδελφή”;
-Δεν εννοούσα αυτό…
-Ξέρω πολύ καλά τι εννοούσες! Νομίζεις ότι στην ηλικία σου δεν χρησιμοποιούσα αυτή τη λέξη; Τί νομίζεις ότι λέγαμε όταν κάποιος δεν τα πήγαινε καλά στην προπόνηση; “Σταμάτα να αδελφίζεις και παίξε σαν άντρας!” Και το εννοούσαμε ακριβώς όπως το εννοείς κι εσύ. Ότι το να είναι κάποιος γκέι είναι κακό. Ότι είναι ένα παράπτωμα που πρέπει να τιμωρείται.”

gay magazine covers


Το “Glee” είναι μια μουσικοχορευτική τηλεοπτική σειρά που άρχισε να προβάλλεται το 2009 στο κατά τα άλλα συντηρητικών πολιτικών απόψεων κανάλι Fox του αυστραλού μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοχ. Διηγείται τις ιστορίες μιας παρέας 15 εφήβων που συμμετέχουν στη χορωδία ενός συνηθισμένου σχολείου κάπου στην Αμερική. Η σειρά καταπιάνεται συχνά με ζητήματα όπως η περιθωριοποίηση των εφήβων, η διαφορετικότητα, οι αντιζηλίες στο σχολικό περιβάλλον, η σεξουαλικότητα και τα πρώτα εφηβικά καρδιοχτύπια.

Το “Glee” κατάφερε να ξεπεράσει σε θεαματικότητα όλες τις νέες τηλεοπτικές σειρές της περσινής σεζόν με μέσο όρο 12 εκατομμύρια τηλεθεατές ανά επεισόδιο. Οι διασκευές των τραγουδιών που ακούγονται στη σειρά έχουν ήδη πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Φέτος κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα της ‘καλύτερης τηλεοπτικής σειράς’, ενώ τόσο ο ανοιχτά γκέι πρωταγωνιστής Κρις Κόλφερ (που υποδύεται τον Κερτ) όσο και η ανοιχτά λεσβία Τζέιν Λιντς κέρδισαν Χρυσή Σφαίρα ως οι καλύτεροι τηλεοπτικοί ηθοποιοί της χρονιάς.



14 σχόλια:

ασωτος γιος είπε...

kairos itan na symvei
i love glee
apo pou to katevazeis esy?

gay super hero είπε...

Εγώ από πουθενά... Το έχουν φέρει στο dvd-club και το νοικιάζω...

Tommy είπε...

Κάποια στιγμή βρέθηκα στο σπίτι ενός φίλου που το έβλεπαν και το χάζεψα έτσι λίγο στη τιβι... ήταν καλό, μου άρεσε.

Όταν όμως είδα τον μπαμπά να έχει το ρόλο που έχει, απλά σταμάτησα να το βλέπω. Με φόρτισε τόσο πολύ και φυσικά μου έφερε πάλι στο μυαλό το γεγονός το πόσο ονειρεύομαι να έχω κι εγώ τους γονείς μου πλάι μου. Όμως απλά δε γίνεται.

Είναι συγκινητικά εξωπραγματικός το συγκεκριμένος πατέρας. Δεν ξέρω αν ποτέ θα μπορούσε να υπάρξει ρεαλιστικά. Δεν μπορώ να ξέρω αν η αγάπη για το παιδί σου είναι τόσο δυνατή ώστε να αλλάξει η θεώρηση που έχει κάποιος για την κοινωνία και την οικογένεια.

Neverlandean είπε...

Aς κάνει και κάτι χρήσιμο το Glee γιατί από υπόθεση...

SK είπε...

Δηλαδή έχει φτάσει η Glee-mania και στην Ελλάδα? Γιατί εδώ γίνεται σκοτωμός.

gay super hero είπε...

@ neverlandean

Δεν θα διαφωνήσω, αν και τους βγάζω το καπέλο για τα κοινωνικά μηνύματα που θέλουν να περάσουν.

Ιθάκη-man είπε...

Να μην έχω δει ποτέ μου GLEE, ποτέ όμως... Δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί, θα μελετήσω την ουικιπίντια όταν βρω καιρό :p

Wrong Guy είπε...

πως και έτσι η Σουπιά δε ρουφιάνεψε ότι έγω μόνο Glee ακούω?

υγ. σε διαβάζω πάντα

gay super hero είπε...

@ wrong guy

Τι να σε ρουφιανέψει, μπας και δεν το ξέρουμε; :-Ρ

Love ya!

g for george είπε...

Αυτό το επεισόδιο δεν το έχω δει ακόμα. Αν και όπως λέει ο Νεβεράκος από υπόθεση δεν είναι κάτι πρωτότυπο, μου αρέσει για τα θέματα που ασχολείται.

Πάντως, όσον αφορά τον πατέρα του Κερτ, το γεγονός πως έχασε την γυναίκα του και βρέθηκε να μεγαλώνει μόνος τον γιο του, αυτός χωρίς σύζυγο και ο μικρός χωρίς μητέρα, ίσως να τον οδήγησε να τον αγαπήσει περισσότερο. Προσωπικά αυτό μου βγάζει.

ΥΓ: (πάντως ο Μπλέην δεν με πείθει)

Το Λαγωνικό είπε...

Δεν την έχω ακουστά την σειρά και είναι η πρώτη φορά που διαβάζω κάτι για αυτήν.
Το βίντεο με τον πατέρα να υπερασπίζεται τον γιό του όμως μου έδεσε ένα κόμπο στο λαιμό. Μεγάλο κόμπο σου λέω...

gay super hero είπε...

@ λαγωνικό

Λογικά δεν την έχεις ακουστά, αφού τα ελληνικά κανάλια δεν την προβάλλουν.

Κάτι άλλες αμερικάνικες σειρές με σίριαλ κίλερ που τεμαχίζουν τα θύματά τους, όχι μόνο δεν τις βρίσκουν σοκαριστικές αλλά τις προβάλλουν κανονικότατα χωρίς να φοβούνται ότι θα φάνε το παραμικρό πρόστιμο...

Gay in Evia είπε...

Πολύ συγκινητικά τα λόγια του μπαμπά.
Μου θύμισαν το δικό μου... (λέμε και καμιά σαχλαμάρα να περνάει η ώρα!)

Ανώνυμος είπε...

μιας και λεμε για προστιμα....ποτε η βουλη μας θα αλλαξει το φασιστικο ΕΣΡ που εχει ληξει χρονια η θητεια του? Σιγουρα πια θα παιζοταν κι εδω σιριαλ με καποιο γκει ζευγαρι, να φιλιεται να κοιμαται (οχι καρικατουρα οπως πολυκατοικια)
Αυτο το σιριαλ θα προχωραγε και θα συνηθιζε τον πολυ κοσμο οσο 10 πράιντ ή δοαδηλωσεις!!!
Καντε κατι ....2011 πια!!!


Vavi