.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

600 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΕ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟ ΓΚΕΪ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ

Περισσότερα από 600 χιλιάδες ευρώ καλείται να πληρώσει η τράπεζα Crédit Agricole σε πρώην εργαζόμενο σύμφωνα με απόφαση εφετείου στη Γαλλία. Ο υπάλληλος –που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του- προσλήφθηκε το 1978 με το βαθμό του υποδιευθυντή και σταδιοδρόμησε τόσο στο εμπορικό όσο και στο τμήμα επικοινωνίας της Τράπεζας καταλαμβάνοντας σημαντικές διοικητικές θέσεις. Το 2005 απολύθηκε με το αιτιολογικό του “σοβαρού λάθους”, οπότε και κατέφυγε στα δικαστήρια καταγγέλλοντας ομοφοβική διάκριση σε βάρος του με συνέπεια την παρεμπόδιση της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας. Στο σκεπτικό τους, οι δικαστές αποδέχονται την τεκμηρίωση της συγκεκριμένης καταγγελίας.

Suit-and-tie


Σύμφωνα με την απόφαση που εκδόθηκε στις 10 Μαρτίου, η διάκριση την οποία υπέστη το συγκεκριμένο στέλεχος και η βλάβη που αυτή προκάλεσε στην καριέρα του δεν συνυπολογίστηκαν επαρκώς στην αρχική αποζημίωση που έλαβε τον καιρό της απόλυσής του. Σαν αποτέλεσμα το Εφετείο ορίζει πως η Τράπεζα πρέπει να του καταβάλλει επιπλέον 35 χιλιάδες ευρώ για ηθική βλάβη, 35 χιλιάδες για δικαστικά έξοδα και 580 χιλιάδες ευρώ για οικονομική βλάβη λόγω “παρακώλυσης της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας και απώλειας ενσήμων”. Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι της Τράπεζας ανακοίνωσαν ότι θα προσβάλλουν την απόφαση στο γαλλικό Άρειο Πάγο.

Η Crédit Agricole είναι η δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα της Ευρώπης και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 60 χώρες του κόσμου. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η Ελλάδα μετά την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας το 2007. Στη χώρα μας οι διακρίσεις με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό απαγορεύονται με βάση το νόμο 3304 του 2005 περί “ίσης μεταχείρισης στην απασχόληση και την εργασία”. Παρόλα αυτά καμία αντίστοιχη περίπτωση προσφυγής εργαζόμενου δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι σήμερα.

[via]



4 σχόλια:

Leviathan είπε...

Xronia polla! Xristos Anesti! :) kiss! kiss!

xomeritis είπε...

Παλιός φίλος, 28 χρόνια τώρα, τέλη δεκαετίας του 90 δούλευε σε εταιρεία πληροφορικής στη Νέα Υόρκη. Το αφεντικό του, ο διευθυντής της εταιρείας σύμφωνα με το φίλο μου ήταν η αμερικανική έκδοση του λεβεντόμαγκα, ο οποίος έκανε σεξιστικά "αστεία" - μπηχτές για ομοφυλόφιλους. Ο φίλος μου απολύθηκε κάποια στιγμή, δεν τα πήγαιναν καθόλου καλά οι δύο τους, αλλά πήρε αποζημίωση στα δικαστήρια, όχι για την απόλυση αλλά για τα "αστειάκια", για “harassment”.

Hfaistiwnas είπε...

Πάλι καλά.. να ξέρεις ότι ούτε η μεγαλύτερη επιχείριση μπορεί να σου συμπεριφέρεται όπως θέλει..

Ξενικός είπε...

το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.
Ξενικός
http://xenikos.blogspot.com