.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Ο ΚΑΝΑΔΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ

gay canada  
“Discover Canada” ονομάζεται ο καινούριος οδηγός που έχει εκδώσει η κυβέρνηση του Καναδά και απευθύνεται σε άτομα που έχουν κάνει αίτηση για να λάβουν την καναδική υπηκοότητα ή καθεστώς μόνιμης διαμονής στη χώρα. Ο οδηγός ενημερώνει τους υποψήφιους καναδούς πολίτες ότι η διαφορετικότητα θεωρείται στον Καναδά πηγή πλούτου για την κοινωνία που προστατεύεται θεσμικά. Και ότι στην έννοια της διαφορετικότητας περιλαμβάνονται και τα άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό. Ο οδηγός αναφέρει συγκεκριμένα: “Η διαφορετικότητα στον Καναδά περιλαμβάνει και τους ομοφυλόφιλους καναδούς άνδρες και γυναίκες που απολαμβάνουν πλήρη προστασία από τους νόμους και ίση μεταχείριση, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το δικαίωμα στον πολιτικό γάμο.”

Ο οδηγός όμως δεν σταματάει στην απλή περιγραφή της νομικής κατάστασης που ισχύει στον Καναδά. Περιέχει και συγκεκριμένες προτροπές προς τους μετανάστες από χώρες που ταλανίζονται από οικονομικά προβλήματα, αυταρχικά καθεστώτα και πολεμικές συγκρούσεις. Συγκεκριμένα τους καλεί να μη φέρουν μαζί τους στον Καναδά “προκαταλήψεις που στηρίζονται στη βία, τον εξτρεμισμό και το μίσος”. Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η καινούρια καμπάνια του υπουργείου Μετανάστευσης και Μειονοτήτων του Κεμπέκ που έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση των μειονοτήτων σε ζητήματα ομοφοβίας. Η καμπάνια περιλαμβάνει γονείς και παιδιά αφρικανικής και ασιατικής καταγωγής με το σύνθημα: “Αγαπώ τον γκέι γιο μου / τη λεσβία κόρη μου γιατί είναι παιδί μου.”

gay children and parents1    gay children - parents4 gay children and parents2 

Αυτά σε χώρες που έχουν σοβαρή μεταναστευτική πολιτική αλλά και σοβαρή πολιτική κατά των διακρίσεων…

[via]


5 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

axa...

ασωτος γιος είπε...

αχα! εδω στο ελλαντα οι νομιμοι μεταναστες δεν εχουν δικαιωματα χαχα
μονο οι παρανομοι, οι οποιοι κανουν καταλήψη σε πανεπιστημια, μετα τους παμε σε χλιδατο κτιριο, μετα παραλιγο να πεθανουν απο πεινα, μετα τους δινουμε οτι θελουν για να μη γινει η χωρα ρεζιλι και σ ολα αυτα η αννα νταλαρα κανει εμφανισεις με χαλια μαλλι

phoinix είπε...

καλά πρέπει να έχεις πρώτα χώρα για να έχεις και πολιτική...ένα ένα! όταν μας ανακαλύψει και μας κανένας πολιτισμός πιο εξελιγμένος και μας αφανίσει θα ζητάμε και τα ρέστα!

g for george είπε...

Και για την Ελλάδα προτεραιότητα είναι ο γκέι τουρισμός, σύμφωνα με δηλώσεις. Διότι πάνω σε αυτό το θέμα όλα τα έχουμε λύσει, ας ανοίξουμε και τα πορτοφόλια μας.

turigr είπε...

Αυτοί όμως δεν έχουν Άννα Νταλάρα για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, ούτε Χρήστο Παπουτσή να δηλώνει ότι θα υψώσει στα σύνορα φράχτη από συρματόπλεγμα ...