.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

TRASH TV: ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ EUROVISION 2011

Τώρα για να λέμε και την αλήθεια, κάτι τέτοιες συμμετοχές είναι που περιμένουμε πως και πως μαζεμένοι με φίλους γύρω από τη μικρή οθόνη. Και για να μην κακοκαρδίζουμε τις χώρες που τα στέλνουν, σίγουρα τις λατρεύουμε πολύ περισσότερο από κάτι άχρωμα, άοσμα και αδιάφορα του τύπου “φέτος θα χάσουμε με αξιοπρέπεια”. Καλού-κακού πάντως κατεβάστε κάνα-δυο σφηνάκια τεκίλα από πριν αν θέλετε να  αντέξετε όχι ένα, ούτε δύο, αλλά πέντε διαμαντάκια του απόλυτου trash. Φίλες και φίλοι, τo bottom-5 της φετινής Eurovision!


1. Ιρλανδία Μπορεί η Ελλάδα να επέλεξε ζεϊμπέκικο και εθνική περηφάνια, η Ιρλανδία όμως αποφάσισε να εκδικηθεί την Ευρώπη για το Μνημόνιο με το πιο εκνευριστικό δίδυμο στην ιστορία του διαγωνισμού. Πιο τοξικοί και από τα ομόλογα των ιρλανδικών τραπεζών, σίγουρα δεν είναι τυχαίο που κάπου μέσα στο χάος των στίχων οι 19χρονοι Jedward αναρωτιούνται: “Αm I heading for a car crash?”  Μόνο για την αυτογνωσία τους αξίζουν ένα δωδεκάρι.

2. Αρμενία Να τα βλέπει αυτά το Star που κατηγορεί την ΕΡΤ για φτηνιάρικες παραγωγές. Αφού είδαν κι απόειδαν πέντε χρόνια που έκαναν το παν για να κερδίσουν χωρίς αποτέλεσμα, οι αρμένιοι αποφάσισαν φέτος (επιτέλους) να χαλαρώσουν και να το ρίξουν στην πλάκα. Σου λέει, αφού ψοφάμε για  διάκριση, ας βγούμε πρώτοι από το τέλος. Ως και η Πέπη Τσεσμελή θα το ζήλευε αυτό το κομμάτι.

3. Πορτογαλία Εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν επικίνδυνα, οπότε ελπίζω να φυλάτε για καβάτζα καμιά σαμπούκα, ένα μπέρμπον, λίγο κουαντρό, κάτι να βρέξεις το στόμα σου βρε αδελφέ. Χαροκαμένοι του Μνημονίου και αυτοί, τουλάχιστον οι πορτογάλοι δεν το παίρνουν κατάκαρδα αφού και στη Eurovision χαροκαμένοι υπήρξαν μια ζωή. Φέτος όμως το πατατράκ τους θα έχει και κοινωνικό μήνυμα, αφού αποφάσισαν να στείλουν κάτι μουστακαλήδες που τραγουδάνε επαναστατικούς ύμνους της δεκαετίας του ‘70 σε μορφή παρωδίας. Με τα υπογλώσσια την κρατάνε την Αλέκα…

4. πΓΔΜ Αυτό πια είναι τόσο κακό που καταντάει αριστούργημα. Ένας τύπος τραγουδάει για μια ρωσίδα που γνώρισε στα μπουζούκια και την ποτίζει βότκα για να του κάτσει. Λεπτομέρειες που σκοτώνουν οι αυγουλοθήκες και το “Ι love ΜΚ” στον τοίχο και τα δύο χαρούμενα αγόρια με τα άσπρα κολλητά μπλουζάκια που χορεύουν τσαχπίνικα. Υποκλίνομαι.

5. Λευκορωσία Η χούντα της Λευκορωσίας βλέποντας τι ζόρια τραβάει ο Καντάφι, αποφάσισε φέτος να τονώσει το πατριωτικό αίσθημα του πληθυσμού. Τί είναι η πατρίδα μας; Μην είναι οι κάμποι, τα ψηλά βουνά, τα άστρα της τα φωτεινά; Έχει η Λευκορωσία ψηλά βουνά; Όχι, αλλά έχει λίμνες και χωράφια με πατάτες και κοπριά. Έχει επίσης καλλονές που τραγουδάνε και περήφανες αγρότισσες που σέρνουν το χορό. “I Love Belarus” λοιπόν και τα μυαλά στα κάγκελα…


Ποιο είναι το απόλυτο trash του φετινού διαγωνισμού; Αν αντέχετε ακόμα μετά από αυτή τη σαδιστική δοκιμασία, έχετε δύο μέρες για  να ψηφίσετε στο κουτάκι της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας πάνω δεξιά :-)

UPDATE με τα αποτελέσματα: Η Λευκορωσία αναδείχθηκε αδιαμφισβήτητη “Βασίλισσα του Trash” στο φετινό διαγωνισμό, συγκεντρώνοντας ποσοστό 37% στις δικές σας ψήφους, ενώ ακολουθούν Ιρλανδία και πΓΔΜ με 21% η καθεμία. Μπορείτε να απολαύσετε ζωντανά και τις τρεις στο δεύτερο ημιτελικό που θα γίνει στις 12 Μαϊου!



8 σχόλια:

dimitris.jp είπε...

ενω το ενα ειναι χειροτερο απο το αλλο, εχω μεινει με ανοιχτο το στομα με το τελευταιο τραγουδι....
αϊ λοβ μπελαρους....
καλα δεν ντραπηκαν λιγο;
θα μου πεις δεν ντραπηκαμε εμεις με το ντιρι ντιρι το τρεχαντηρι αλλα και παλι....

Εγώ είπε...

"Μην είναι οι κάμποι, τα ψηλά βουνά, τα άστρα της τα φωτεινά;" Χαχαχα εδώ έλιωσα! Καλά η eurovision έχει γίνει κωμωδία τα τελευταία χρόνια, την αντιμετωπίζεις για κανένα comedy show. Πολύ καλή η περιγραφή πάντως. Καλό σαββατοκυρίακο!

Dιmitris.be είπε...

Lord preserve us!! όπως λένε και στη δεύτερη πατρίδα μου την Ιρλανδία. Απ' ολα έχει ο μπαξές, ή μάλλον το τσίρκουλο στη προκειμένη περίπτωση. Και ξέχασες και τη Dana International βρε...

gay super hero είπε...

@ Liar

Mπα, ειδικά τα τελευταία χρόνια κάτι τέτοια συνήθως κόβονται στους ημιτελικούς...

@ dimitris.be

Α, όλα κι όλα, δεν θα βάλω και την Dana στο bottom-5! Ιεροσυλία!

Άλλωστε δεν την ξέχασα καθόλου. Για δες εδώ :-)

TheCurlySue είπε...

thee mou,oi jedward einai toso asugxronistoi ki ekneuristikoi pou tous latrepsa

phoinix είπε...

το χάλι το μαύρο..
όμως τα Σκόπια πιστεύω θα τα πάνε καλά με αυτό το κομματάκι και το Belarus γάμησε με ένα ηλίθιο στίχο μια πιασάρικη μουσικούλα..κρίμας!

gay super hero είπε...

@ phoinix

Στον τελικό δεν νομίζω να περάσει κανείς απ'αυτούς... Της Λευκορωσίας μου θυμίζει το "Ράσπουτιν" ή είναι ιδέα μου;

H πΓΔΜ είναι αυτό που λέμε "ένοχη απόλαυση" :-Ρ

partaki είπε...

Το τέταρτο μου άρεσε.Ταπεινά συγνώμη