.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

ΚΡΑΣ ΤΕΣΤ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ

Τhomas Beatie

Είναι σίγουρα το πρόσωπο της εβδομάδας. Ο Τόμας Μπίτι από το 'Ορεγκον έχει προκαλέσει θυελλώδεις συζητήσεις αλλά και δυσπιστία μετά τη συνέντευξή του στο αμερικάνικο περιοδικό Advocate στην οποία δηλώνει ότι είναι 5 μηνών έγκυος.

Ο Τόμας γεννήθηκε κορίτσι στη Χαβάη πριν από 34 χρόνια. Το όνομά του ήταν Τρέισι Λανγκοντίνο και συμμετείχε ενεργά στο λεσβιακό κίνημα. 'Οταν ερωτεύτηκε την Νάνσι Ρόμπερτς η Τρέισι αποφάσισε να προχωρήσει σε εγχείριση αλλαγής φύλου για να μπορέσουν να παντρευτούν, μια που η νομοθεσία στη Χαβάη δεν επιτρέπει τους γάμους ατόμων του ίδιου φύλου.

Μετακόμισαν από τη Χαβάη σε μία πόλη ξυλοκόπων στα δάση του 'Ορεγκον. Μετά από δέκα χρόνια γάμου ήθελαν να κάνουν οικογένεια, αλλά η Νάνσι είχε υποβληθεί σε υστερεκτομή λόγω προβλημάτων υγείας πριν από 20 χρόνια.

Ο Τόμας, αν και άντρας σύμφωνα με το νόμο πλέον, είχε επιλέξει να διατηρήσει τα εσωτερικά γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα. Αποφάσισε να σταματησει τις ορμονοθεραπείες που ακολουθούσε με αποτέλεσμα μετά από οκτώ χρόνια η περίοδός του να επιστρέψει.

Ισχυρίζεται ότι έλαβε σπέρμα δωρητή και ότι σκοπεύει να παραμείνει εμφανισιακά άντρας καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης του.

"Θα είμαι ο πατέρας της κόρης μου και η Νάνσι θα είναι η μητέρα της. Παρά το γεγονός ότι μια ζωή μεγαλώνει μέσα μου δεν αισθάνομαι λιγότερο άντρας από πριν."

Ο Τόμας περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τις προκαταλήψεις που ο ίδιος και η γυναίκα του είχαν να αντιμετωπίσουν: "Χρειάστηκε να αλλάξουμε εννιά γιατρούς μέχρι να μπορέσω να μείνω έγκυος. Ο πρώτος γιατρός μου είπε να ξυρίσω το μούσι. Μετά από αρκετούς μήνες και αφού είχαμε πληρώσει χιλιάδες δολάρια σε επισκέψεις, μας ανακοινώσε ότι τελικά δεν αισθανόταν άνετα να δουλέψει με ανθρώπους σαν κι εμάς. Οι ρεσεψιονίστες στα νοσοκομεία γελούσαν μαζί μας και οι νοσοκόμοι αρνούνταν να με αποκαλούν με το αντρικό μου όνομα. Δεν είχαμε καμία υποστήριξη από φίλους και συγγενείς. Οι γονείς της Νάνσι δεν γνωρίζουν καν ότι είμαι τρανσέξουαλ".

Η πρώτη εγκυμοσύνη κατέληξε σε εξωμήτριο με αποτέλεσμα οι γιατροί να αφαιρέσουν χειρουργικά τόσο τα δίδυμα έμβρυα όσο και τη δεξιά σάλπιγγα του Τόμας. Αυτή τη φορά όμως όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά και ο Τόμας πρόκειται να γεννήσει ένα υγιές κοριτσάκι τον Ιούλιο.

Ως γνωστόν όλοι δηλώνουμε ότι δεν γουστάρουμε τις προκαταλήψεις. Η περίπτωση του Τόμας είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να σκεφτούμε κατά πόσο εννοούμε αυτό που λέμε. Ευκαιρία να αναλογιστούμε αν πιστεύουμε πραγματικά -και όχι μόνο στα λόγια- ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να διαθέτει το σώμα του όπως ο ίδιος αποφασίζει. Και χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα.

Πολλοί θα σπέυσουν να δηλώσουν ότι φυσικά και δεν έχουν προκαταλήψεις, απλά αυτό το θέαμα δεν ταιριάζει με την "αισθητική" τους. Αυτή η "αισθητική" μοιάζει να είναι ο μόνιμος φερετζές που τρέχουμε ξωπίσω του όταν συναντάμε κάτι που μας ξενίζει, κάτι που δεν το έχουμε συνηθίσει, κάτι που ξεβολεύει τον εγκέφαλό μας βγάζοντάς τον από τη συνηθισμένη διαδρομή του και στέλνοντας εκτός τροχιάς τους συνηθισμένους συνειρμούς του. Αυτή η ρημάδα η "αισθητική" είναι μια λέξη που έχει κακοπεράσει πολύ τελευταία. Κανείς δεν έχει πρόβλημα με τους μαύρους, απλά οι μαύροι "μυρίζουν" (εδώ ο συνειρμός είναι μαύρος=βρώμικος). Κανείς δεν έχει πρόβλημα με τους τσιγγάνους, αλλά είναι ανάγκη να κυκλοφορούν άλουστοι και ξυπόλητοι προσβάλλοντας έτσι την "αισθητική" μας;

Επίσης κανένας δεν έχει πρόβλημα με τους γκέι, όλοι είναι πολύ άνετοι. Φτάνει να μην το λένε, να μην φαίνονται καθόλου και να μην διεκδικούν τίποτα. Φτάνει να μην κουνιούνται, να μην "το δείχνουν" και να κάνουν τις βρωμιές τους με τα φώτα κλειστά και τα παντζούρια σφαλισμένα. Φτάνει να μην προσβάλλουν την "αισθητική" μας.

Ο Τόμας δηλώνει ότι "η επιθυμία να κάνεις οικογένεια δεν είναι αρσενική ή θηλυκή επιθυμία, είναι απλά ανθρώπινη επιθυμία". Γνωρίζω πολύ καλά ότι την φωτογραφία του θα χρησιμοποιήσουν τις επόμενες ημέρες αμέτρητοι ιερωμένοι, ομοφοβικοί και σκοταδιστές ως σκιάχτρο και φόβητρο. "Ιδού πως θα καταντήσουμε αν παρασυρθούμε στον ολισθηρό δρόμο της αμαρτίας" θα κράζουν από τους άμβωνες και τα τηλε-παράθυρα. "Κοιτάξτε πως οι αδελφές διασαλεύουν τη φυσική τάξη των πραγμάτων. Αν τους δώσουμε έστω και το ελάχιστο από αυτά που ζητάνε η κοινωνία μας θα καταστραφεί και οι άντρες θα αρχίσουν να θηλάζουν!"

Γνωρίζω επίσης -και αυτό είναι το πιο λυπηρό από όλα - ότι και πολλοί γκέι που αισθάνονται ότι οποιαδήποτε διεκδίκηση ενέχει τον κίνδυνο να τους "εκθέσει" ανεπανόρθωτα θα επαναλάβουν περίπου τα ίδια. Άλλοι πάλι θα βάλουν μπροστά τα δικαιώματα του παιδιού που κινδυνέυει από ανεπανόρθωτα ψυχολογικά προβλήματα άμα μάθει ότι το γέννησε ο πατέρας του. Παραλείπουν βέβαια να αναφέρουν ότι τα ψυχολογικά προβλήματα θα του τα δημιουργήσουν οι ίδιοι με τη στάση τους. Επίσης δεν βλέπω κανέναν να ανησυχεί όταν τοξικομανείς και μαφιόζοι φέρνουν παιδιά στον κόσμο για να τα βγάλουν στο πεζοδρόμιο. Άμα όμως γεννήσει ένας άντρας, αυτό θα είναι η καταστροφή του πολιτισμού μας.

Μία είναι η απάντηση σε όλους αυτούς: η Τρέισι έκανε αλλαγή φύλου γιατί ο νόμος δεν της έδινε τη δυνατότητα να παντρευτεί τη γυναίκα που αγαπούσε. Οι θεματοφύλακες της ηθικής αντί να προστατεύσουν την "ιδανική" κοινωνία που ονειρεύονται, την κοινωνία που η μαμά φτιάχνει μηλόπιτες και η γιαγιά λέει παραμύθια δίπλα στο τζάκι, τελικά δημιουργούν με τις υστερικές τους αντιδράσεις καταστάσεις που τους είναι ακόμα πιο "δυσάρεστες" και γι' αυτό εξαιρετικά διδιακτικές. Φτάνει να κάνουμε την ακόλουθη σκέψη: ας υποθέσουμε ότι ένας παντρεμένος άντρας ή γυναίκα κάνει αλλαγή φύλου με αποτέλεσμα δύο άτομα πλέον του ίδιου φύλου να είναι παντρεμένα επίσημα και με το νόμο. Τι θα κάνουν τότε οι νομομαθείς και οι κήνσορες της τάξης και της ηθικής; Θα ακυρώσουν το γάμο; Θα αρνηθούν να αναγνωρίσουν την αλλαγή φύλου; 'Η θα τους κάψουν παραδειγματικά στην Πλατεία Συντάγματος;

Να λοιπόν πως όλοι αυτοί που προσπαθούν δήθεν να "προστατεύσουν" την κοινωνία τελικά στήνουν οι ίδιοι τις παγίδες για να πέσουν μέσα. 'Οχι πως αυτό τους ενοχλεί βέβαια. Είναι μια ευκαιρία να αναφωνήσουν και πάλι "Είδατε τι πάθαμε; Οι αδελφές φταίνε για όλα!"

49 σχόλια:

Cookie Basher είπε...

Θα συμφωνήσω με τα περισσότερα, μόνο ένα μικρό σχόλιο: νομίζω πως η Τρέισι έκανε αλλαγή φύλου γιατί αισθανόταν άντρας και όχι "γιατί ο νόμος δεν της έδινε τη δυνατότητα να παντρευτεί τη γυναίκα που αγαπούσε" :)

Hfaistiwnas είπε...

Σωστός σε όλα... :)
Την καλησπέρα μου...

gay super hero είπε...

@ cookie

Ο ίδιος λέει ότι το αποφάσισε όταν ερωτεύτηκε τη Νάνσυ και ήθελε να την παντρευτεί. Προφανώς βέβαια δεν θα το έκανε αν δεν ήταν κάτι που τον εκφράζει.

Καλησπέρα Ηφαίστιο :-)

Αρκούρης είπε...

γουώου!

απίστευτο...

Και εννοείται ότι ούτε κατά διάνοια να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το να γινόταν αυτό στα μέρη μας....

stassa είπε...

Φτού. Με πρόλαβες. Καλύτερα, γιατί εγώ δεν θα τά ΄γραφα έτσι άψογα.

Να συμπληρώσω μόνο μια παρατήρηση, ψύχραιμη τάχα μου (γιατί μόλις το εξήγησα στην καλή μου και συνειδητοποίησα οτι στην πραγαματικότητα κάνω φόνο αυτή τη στιγμή με τα νεύρα που έχω!).

Από σήμερα το πρωί που πρόσεξα την ειδηση, τα μήντια αναφέρουν οτι "ένας άντρας ισχυρίζεται οτι είναι έγκυος". Αυτή είναι σίγουρα η πρώτη φορά που έχω δει τα μαίηνστρημ μήντια να δίνουν το σωστό φύλο ενός τρανσέξουαλ ατόμου. Για παράδειγμα, πριν μερικές βδομάδες που δολοφονήθηκε η Σανέσα Στιούαρτ, μια Αμερικανίδα τρανς γυναίκα, όλοι έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν από την πρώτη στιγμή οτι ήταν "a transvestite" και να αποκαλύψουν το αντρικό της όνομα, ενώ κανείς δεν χρησιμοποίησε θηλυκές αντωνυμίες και άρθρα. Όλοι λέγανε, με λίγα λόγια, "ο" Σανέσα Στιούαρτ. Και κάθε φορά, το ίδιο ακριβώς κάνουνε.

Και τώρα, ξαφνικά, έτσι τελείως τυχαία, θυμήθηκαν οτι ένας άνθρωπος που έχει αλλάξει φύλο είναι ευγενικό να του απευθυνόμαστε με το φύλο της επιλογής του. Όλως δι΄ όλου τυχαία συμβαίνει αυτός ακριβώς να είναι κι ο πιο σίγουρος τρόπος να προκαλέσουν στο μέγιστο στη συγκεκριμμένη περίπτωση... "Ένας άντρας έμεινε έγκυος!!" Όχι, "μια γυναίκα που έχει αλλάξει φύλο" όπως θα λέγανε σ΄ οποιαδήποτε άλλη περίπτωση.

Η χυδαία σκανδαλοθηρία σ΄ όλο το ποταπό της μεγαλείο. Σιχτήρ' κι ανάθεμα!

If...ιγένεια είπε...

Μπερδεύτηκα..

Lily είπε...

Με πρόλαβες…και ζηλεύω…δούλευα στο μυαλό μου αυτήν την είδηση και θα ήταν το θέμα στο επόμενο μου πόστ. Άκουσα την είδηση αυτή στο ράδιο την ώρα που οδηγούσα,. Η διατύπωση βέβαια δεν είχε καμία σχέση με το δικό σου κείμενο, ήταν αρκετά εριστικός ο εκφωνητής, δεν ξέρω αν η αμηχανία προς την διαφορετικότητα και το άγνωστό του το προκάλεσαν και δεν με αφορά….αυτό που ξέρω είναι ότι αν βάλεις το προσωπικό σου κριτήριο παρουσιάζοντας μια είδηση σίγουρα (και ειδικά σε ραδιοφωνικό σταθμό που ακούνε πιτσιρικάδες ) επηρεάζεις τον ακροατή να διαμορφώσει την ίδια άποψη με σένα. Ούτε είναι δυνατόν να μιλάς για μια ανθρωπινή ιστορία ΟΚ λίγο extreme…σαν να μιλάς για το μεγαλύτερο τέρας που γέννησε η φύση.
Μπράβο για το κείμενο, ίσως ένα από τα καλύτερα που έχω διαβάσει τελευταία τσεκάροντας το blog-roll μου.

Ανώνυμος είπε...

ξεκολλήστε πουστράκια... η ζωή σας είναι μια χαρά χωρίς τα προβλήματα που δημιουργείτε από μόνοι σας.

Ναυτίλος είπε...

Είπες: "[...] Άλλοι πάλι θα βάλουν μπροστά τα δικαιώματα του παιδιού που κινδυνέυει από ανεπανόρθωτα ψυχολογικά προβλήματα άμα μάθει ότι το γέννησε ο πατέρας του. Παραλείπουν βέβαια να αναφέρουν ότι τα ψυχολογικά προβλήματα θα του τα δημιουργήσουν οι ίδιοι με τη στάση τους. [...]"

Απνατάω: Πές τα Χρυσόστομε! Χρόνια το φωνάζω, χρόνια το διατυμπανίζω! Πως τα παιδιά δεν έχουν πρόβλημα με τους γονείς· μιά χαρά φυσιολογικό θα νιώθει! Το πρόβλημα θα ξεκινήσει όταν ακούσει τα πρώτα σχόλια από την «κοινωνία», πως είναι το παιδί των ανώμαλων. Το παιδί του πούστη κ.τ.λ.!

Πραγματικά πολύ ενδιαφέρων κι ενημερωτικό κείμενο, μιάς και δεν είχα ιδέα γι’ αυτή την υπόθεση. Αδημονώ να δω την συνέχεια. Εύχομαι να τους αφήσουν ήσυχους (χαχαχαχα! τί λέω ο μαλάκας;!) και να ζήσουν ευτυχισμένα την ζωούλα του.

phoinix είπε...

νομίζω πως αυτή είναι απο τις πιο όμορφες φωτογραφίες που έχω δει ποτέ!
έχει κάτι απίστευτα γλυκό και ελπιδοφόρο.
την καλημέρα μου.

APSOY είπε...

Το άκουσα να το σχολιάζουν στο ραδιόφωνο...
ήμουν σίγουρος ότι θα το ποστάρεις! :) και περίμενα να διαβάσω τις λεπτομέρειες...χεχε!

Θα εστιάσω στο ίδιο σημείο που εστίασε και ο Ναυτίλος...
Δε θέλει πολύ μυαλό... Λίγη λογική θέλει...!

Καλημέρα!

revqueer είπε...

Μπράβο στο ζευγάρι! Μου φαίνεται ή το τελευταίο καιρό οι ειδήσεις είναι κατά το πλείστον ελπιδοφόρες;

guerrero7,62 είπε...

Ο φανατισμος και η προκαταληψη εχουν 2 οψεις ξερεις φιλε υπερηρωα,οποιος ενοχλειται ηθικα ή "αισθητικα" απο το θεαμα 2 αντρων να χαμουρευονται δεν σημαινει οτι οραματιζεται μαζικες εκτελεσεις "πουστηδων".
Εσεις πολλες φορες στη προσπαθεια σας να αμυνθειται απεναντι στην-υπαρκτη μεν αλλα οχι σε επιπεδα ιραν-ομοφοβια περνατε στην επιθεση θεωρωντας με βαση την Bush λογικη:οποιος δεν ειναι μαζι μας ή δεν ειναι ενας απο εμας ειναι αντιπαλος μας.
Το δεν εχω προβλημα αλλα δεν θα πηδουσα ποτε αντρα ουτε γουσταρω να με πηδηξει κανενας μεταφραζεται σε κρυπτορατσισμο;
Ελεος ρε μαγκες!
Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω αυτη την αναγκη αποδοχης που δειχνεται να εχεται απο αυτους που οπως δειχνεται στα λεγομενα σας,απαξιωνεται.
Ειστε gay και γουσταρεται;
Καλα κανετε,ουτε εμενα πεφτει λογος ουτε κανενα,και στο φιναλε στα παπαρια σας αμα ο αλφα,βητα,γαμα str8 ή παπας δεν σας γουσταρει...

cobden είπε...

Αισθητικά δεν μου αρέσει καθόλου το θέαμα της φωτογραφίας, και ούτε νιώθω υποχρεωμένος να μου αρέσει για να δείξω πόσο ανοιχτόμυαλος είμαι...Και μια που μου το παίζετε όλοι τόσο άνετοι, πως θα σας φαινόνταν αν το μουσάτο αγόρι σας, σας παρουσιαζόταν έτσι?
Απ'την αλλη δικαίωμα του να κάνει αυτό που θέλει

SK είπε...

Κι εγώ δεν είμαι τόσο σίγουρος για την περίπτωση. Το θέμα έχει ευρεία κάλυψη εδώ και αρκετές μέρες στις ΗΠΑ, και έχει προκαλέσει συζητήσεις σε πολλά gay sites.
Μια προβληματική πλευρά του θέματος, για παράδειγμα, αφορά στις επιπτώσεις του στην προσπάθεια που γίνεται από τους τρανσέξουαλ να αναφέρονται με το φύλο που επιλέγουν, μια προσπάθεια που είχε αποδώσει καρπούς πλέον, όπως είπε και η stassa. Η περίπτωση αυτής της εγκυμοσύνης προκαλεί μεγάλη ζημιά στο θέμα αυτό, αφού οι δύσπιστοι μπορούν να το φέρουν ως παράδειγμα ("I told you so"), και να συνεχίζουν να λένε έναν he τρανσέξουαλ σαν she πάλι. Γι'αυτό και πολλά από τα αρνητικά σχόλια που ακούω γίνονται, ironically, από τρανσέξουαλ!
'Η αλλιώς, αφού θέλεις να γίνεις άντρας, πώς θέλεις να διατηρήσεις το κατεξοχήν και πάνω απ'όλα τ'άλλα χαρακτηριστικό της γυναίκας, δηλ. την τεκνοποίηση! Και την πίτα ολόκληρη, και τον σκύλο χορτάτο...
Φυσικά η περίπτωση είναι σχεδόν μοναδική. Δεν σημαίνει ότι πολλοί τρανσέξουλ επιθυμούν κάτι τέτοιο, κάθε άλλο μάλιστα. Ίσως είναι και η εξαίρεση που "επιβεβαιώνει τον κανόνα". Όμως η εξαίρεση πολλές φορές δημιουργεί εντυπώσεις.

gay super hero είπε...

@ αρκούρης

Ηττοπάθεια ακούω, γιατί;

@ stassa

Έπρεπε να σου είχα αφήσει το θέμα. Αλλά έπαιζε αρκετές μέρες και δεν είδα να γράφεις κάτι, οπότε αποφάσισα να το ανεβάσω.

@ ifigeneia

Κι εγώ που προσπάθησα να στα κάνω όσο πιο λιανά μπορούσα:-(

@ lily

Επειδή φαντάζομαι πώς τα παρουσιάζουν (δυστυχώς δεν έχω πλέον το στομάχι να παρακολουθώ ο ίδιος τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις - μου δημιουργούν συμπτώματα ναυτίας) γι'αυτό και ήθελα να γράψω κάτι για το θέμα. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

@ poustrodromio

Και έλεγα πότε θα λάβω το πρώτο μου καγκουρο-σχόλιο. Είσαι ο πρώτος φίλε μου. Κερδίζεις μια φριτέζα για vegetarians :-)

@ naftilos

Ας τους το ευχηθούμε όλοι μας :-)

@ phoinix

Η ελπίδα γεννιέται τελευταία :-)

@ apsoy

'Οχι που θα το άφηνα ;-)

@ revqueer

Εξαρτάται αν θέλεις να δεις το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο!

@ guerrero

Καταρχάς welcome back μαχίμι. Ι can see you are in a fighting mood ;-)

Για τη λέξη "φανατισμός" έχω να πω ότι άλλο πράγμα να υποστηρίζεις φανατικά τα δικαιώματά σου και άλλο να προσπαθείς φανατικά να αφαιρείς τα δικαιώματα των άλλων. Το ότι η Ελλάδα είναι π.χ. μία από τις τελευταίες χώρες της Ευρώπης που δεν αναγνωρίζει τα ζευγάρια του ίδιου φύλου είναι κάτα την άποψή μου ένδειξη ακραίου φανατισμού.

Το θέμα "αισθητική" το έχω ήδη θίξει στο κείμενό μου. Αισθητικά μπορεί να μη μου ταιριάζει μπλε σακάκι με μαύρο παντελόνι, όχι το που γουστάρει να βάλει τη γλώσσα του ο διπλανός μου. "Αισθητικά" μπορεί και μένα να μη μου αρέσει το θέαμα των στρέιτ ζευγαριών και των στρέιτ οικογενειών, αλλά δεν έχω κανένα δικαίωμα να τους πω να πάνε να κρυφτούν για να μην τους βλέπω όπως κάνουν πολλοί από αυτούς σε μένα.

Από που προκύπτει ότι είναι "κρυπτορατσισμός" να μην είναι κανείς ομοφυλόφιλος; Νομίζω ότι στο κείμενο υποστηρίζω το δικαίωμα του καθενός να διαθέτει το σώμα του όπως γουστάρει. Εκτός αν εννοείς ότι όποιος υποστηρίζει τα κοινωνικά μας αιτήματα είναι κρυφο-γκέι. Πράγμα που αν το πιστεύεις είναι όντως κρυπτο-ρατσιστικό. Δεν χρειάζεται να πηγαίνει κανείς με άντρες για να αντιληφθεί ότι όλοι πρέπει να έχουμε ακριβώς τα ίδια δικαιώματα. Υπάρχουν πολλοί καλοί άνθρωποι που αυτό το καταλαβαίνουν μια χαρά και χωρίς να σοδομίζονται οι ίδιοι ;-)

Τέλος θα σου πω ότι γράφω στα @@ την αποδοχή του οποιουδήποτε. 'Οταν όμως κάποιος βγαίνει στα κανάλια για να με κράξει δεν το κάνει από φιλολογικό ενδιαφέρον, ούτε για να περάσει ευχάριστα την ώρα του. Το κάνει γιατί προσπαθεί να μου στερήσει κάποια πράγματα που ο ίδιος απολαμβάνει. Και να ρε μάγκα, δεν γουστάρω να με βρίζουν στα μούτρα μου χωρίς να έχω φταίξει πουθενά. Εγώ γιατί δεν έχω βρίσει ποτέ κανέναν, ούτε καν εσένα που είσαι και γνωστό ΠΑΟΚι? ;-)

@ cobden

Δηλαδή αν η κοιλιά γίνει από τα μπιρόνια και τις πίτσες θα το χωρίσεις πάραυτα το μουσάτο αγόρι? 'Η μόνο άμα γκαστρωθεί; :-)

@ sk

Δεν επέλεξε να γίνει και πάλι γυναίκα. Απλά όταν είχε κάνει την εγχείριση, διατήρησε τη μήτρα του και τώρα την χρησιμοποιεί για τεκνοποίηση. Εφόσον με την αλλαγή φύλου ούτως ή άλλως δεν μπορεί να τεκνοποιήσει ως άντρας, για ποιο λόγο πρέπει να τον καταδικάσουμε στην απόλυτη στειρότητα;

Tradescadia είπε...

Το κείμενο συγκλονιστικό. Το πιο σημαντικό νομίζω είναι ότι ένα παιδί νιώθει "διαφορετικό" μόνο όταν το σύνολο φροντίζει με κάθε δυνατό τρόπο να το διαφοροποιήσει. Όσο για τον ρατσισμό, όταν δεν αποδέχεσαι τον Άλλο, δεν έχει σημασία πού ανήκει, σου αρκεί που δεν είναι σαν εσένα. Respect...

Ανώνυμος είπε...

Gay Super Hero<---οταν οι αλλοι παιζουν με τα playmobil,αυτος κανει ερευνα και καταγραφει.
Μονο αυτο.Τα μπραβο στα εχω πει εξαλλου.

guerrero7,62 είπε...

Nαι βρε παλλικαρι μου,ετσι οπως λες εχεις δικιο,αμα σε βριζει καποιος για αυτο το οποιο εισαι πρεπει να απαντησεις,και εμενα με εχουν βρισει για τις ιδιοτητες που εχω:ΠΑΟΚι,σαλονικιος,στρατιωτικος και απαντησα αλλα ποτε δεν προσπαθησα να πεισω για το δικιο μου ανθρωπους που καταλαβα δεν πειθωνται,να πανε να γαμηθουνε στο φιναλε.
Αλλα εκεινο που εγω αντιλαμβανομαι ειναι μια προσπαθεια να σας συμπαθησουν και να σας αποδεχθουν.
Αμα ο αλλος ειναι αρνητικος και φανατικος δεν αλλαζει με τιποτα.
Ετσι το αντιλαμβανομαι εγω τουλαχιστον.Θα μου πεις οτι δεν μπορω να ερθω στη θεση σας,οποτε μπορει καλλιστα να κανω λαθος.
Δυστυχως υπερηρωα το να υποστηριζει ενας str8 ή εστω να ειναι θετικος απεναντι στους gay εκλαμβανεται ως κρυπτο-ομοφυλοφιλια πρωτιστως απο τους ιδιους τους gay ,δεχθηκα αρκετα μηνυμα στα blogs και κατι emails του τυπου:ελα τωρα μην μας το παιζεις αντρακλας και κομμαντο,αφου κατα βαθος εισαι δικια μας.
Προφανως ή θα επρεπε να ειμαι gay ή θα επρεπε να μπαινω μεσα και σας βριζω για να αποδειξω ποσο αντρας ειμαι...
Ειχα διαβασει καπου για μια κοπελα-λεσβια που ομως ηταν καποτε αντρας,εκανε εγχειρηση αλλαγης φυλου και σαν γυναικα πλεον ανακαλυψε οτι ηταν λεσβια!!!
Αυτο εμενα με φανηκε ακρως παρανοικο,θα με πεις δικαιωμα της και οντως ειναι ετσι αλλα ειναι ή δεν ειναι παραδοξο?

SK είπε...

@ gay super hero

Δεν καταδικάζω τίποτα. Απλώς επισημαίνω μερικές επιπτώσεις του θέματος που ίσως δεν είχαν αναφερθεί στα προηγούμενα σχόλια καθώς και επιφυλάξεις που προέρχονται και από την ίδια την τρανσέξουαλ κοινότητα.

stassa είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
stassa είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
stassa είπε...

Gay Super Hero, να σου πώ παιδί μου, θα μου ζητάς και την άδεια για να μπλογκάρεις τώρα; Ααα. Και τά 'γραψες πολύ ωραία κιόλας, εγώ δεν θα τά 'χα πει έτσι καθαρά (γιατί θολώνει το μάτι μου όταν τα σκέφτομαι!).

Σόρρυ, να πώ όμως για τα σχόλια;

SK Η τρανς κοινότητα, δεν είναι πολιτικό κόμμα ή θρησκεία, για να ασπαζόμαστε όλοι ένα δόγμα και να έχουμε όλοι την ίδια άποψη. Πέρα απ' αυτό, δεν πέφτει σε κανένα λόγος τι θα κάνει ο Τόμας ή οποιοσδήποτε και οποιαδήποτε με το σώμα τους, τρανς-ξετράνς. Εγώ προσωπικά, θα προτιμούσα να με λένε μια ζωή "κύριε" παρά να ξέρω οτι κάποιος θα μείνει χωρίς παιδιά κι οικογένεια για να μη μου χαλάσει εμένα η μανέστρα. Δεν ξέρω αν με πιάνεις. Αυτές που αναφέρεις, είναι απόψεις κρετίνων με κόμπλεξ από εδώ ως τον Ορίωνα, όχι ανθρώπων που απέκτησαν οποιαδήποτε ευαισθησία ζώντας ως τρανσέξουαλς.

Κι εγώ τρανς είμαι, θα έδινα το δεξί μου χέρι για να μπορέσω να κάνω το πρώτο μου παιδί και τα υπόλοιπα μέλη για να κάνω κι άλλα, και τέτοιες "απόψεις" του κώλου, όχι μόνο δεν με αντιπροσωπεύουν, με προσβάλλουν και με τσαντίζουν αφάνταστα.

Guererro, η κοπέλα που λες, μάλλον είναι η Χριστίνα. Η οποία ήξερε οτι της αρέσαν οι γυναίκες από πριν, οπότε ένα το κρατούμενο. Επίσης, εσύ έχεις ακούσει για μια τρανς λεσβία, τα στοιχεία όμως των Βρεταννών γιατρών που ασχολούνται με τρανς άτομα δείχνουνε οτι το ένα τρίτο είναι ομοφυλόφιλα, δηλαδή τα τραβάνε άνθρωποι του "καινούργιου" τους φύλου. Λιανά, τρανς λεσβίες είναι το ένα τρίτο από τις τρανς γυναίκες γενικά.

Και γιατί σου φαίνεται παράδοξο;

Πολύ σόρρυ για τα σβησίματα...:(

guerrero7,62 είπε...

@stassa
Δεν ηξερα οτι υπηρχε και ελληνιδα τρανς-λεσβια,αναφερομουν σε μια βρετανιδα.
Μου φαινεται παραξενο και παραδοξο,εφοσον εγω σαν str8 αντρας ελκυομαι απο τις γυναικες ποιος ο λογος να γινω γυναικα μεσω εγχειρησης ή να ντυνομαι γυναικεια για να εχω την ιδια σεξουαλικη ζωη που ειχα και ως αντρας.
Θα μου πεις αμα ετσι γουσταρει η κοπελα δικαιωμα της και συμφωνω 1000% μαζι σου σε αυτο το θεμα,εκει ειναι που επερχεται η παρεξηγηση.Δεν μπορω να εξηγησω κατι αλλα το δεχομαι οπως ειναι και καποιοι αυτο το εκλαμβανουν ως ρατσισμο και oμοφοβια.
Αν θελεις να ντυνεσαι γυναικεια γιατι αισθανεσαι γυναικα ή ετσι γουσταρεις καλα κανεις,ουτε εχω να χασω κατι απο αυτο,ουτε να κερδισω.κοινως δεν με αφορα...κουβεντα κανουμε.

Ναυτίλος είπε...

Γιατί τόση κατάπληξη αλήθεια;

Σας φαίνεται αδύνατον πως μπορεί κάποιος άνθρωπος να έλκετε από άτομα του αντιθέτου φύλου μα να μην είναι ικανοποιημένος-χαρούμενος με το δικό του φύλο; Ναι. Η έκφραση που λέει: «Είμαι μια λεσβία παγιδευμένη σ’ ένα ανδρικό σώμα» μπορεί να ακούγεται αστεία, αλλά δεν είναι τόσο παράδοξη όσο νομίζουμε στην αρχή. Ακριβώς επιδη ΔΕΝ έχει σχέση με τις ερωτικές προτιμήσεις του ατόμου, αλλά την σχέση του με το φύλο του.

Κι αν κάποιος μου πει πως αυτό είναι ψυχανωμαλία, ίσως να το δεχθώ (αν και επιφυλάσσομαι), αλλά θα απαντήσω πως προτιμώ έναν ΤΕΤΟΙΟ «ψυχανώμαλο» να μένει δίπλα μου, παρά έναν παιδεραστή, ή έναν σοβινιστή που βαράει από το πρωί ως το βράδυ χαστούκια στην γυναίκα και τα παιδιά του, ή γενικότερα, οποιονδήποτε «νορμάλ» αυτού του στυλ.

Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη βέβαια.

^_^;

SK είπε...

@stassa

To πάθος με το οποίο γράφεις δείχνει ότι οι απόψεις για το θέμα αυτό προκαλλούν έντονα, και διαφορετικά από άνθρωπο σε άνθρωπο, συναισθήματα. Κατανοητό.

Dr_MAD είπε...

Παραγνωρίζουμε τις συνέπειες μια τέτοιας εγκυμοσύνης από δωρητή σπέρματος. Ο νόμος κι εδώ δεν είναι υπέρ τους. Δυστυχώς, αυτό το παιδί αύριο μεθαύριο ίσως γίνει μπαλάκι σε κάποιες αίθουσες δικαστηρίων. Ας ελπίσουμε ο δωρητής να μην κάνει claim πατρότητας...

Είσαι σε φάση "πότε-θα-γίνω-μάνα"?

stassa είπε...

Guerrero, κουβέντα κάνουμε, εννοείται. Με κούλανες όμως με την προοπτική σου. Εσύ ως στρέητ άντρας, θεωρείς οτι σ΄αρέσουν οι γυναίκες με τον ίδιο τρόπο που αρέσουν σε μια λεσβία; Σοβαρά σε ρωτάω γιατί δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι. Έτσι όπως το έχω καταλάβει εγώ, ένας άνθρωπος που νοιώθει γυναίκα, θέλει να εκφράσει τον έρωτά του ως γυναίκα, είτε γουστάρει γυναίκες είτε άντρες. Οπότε, το ποιά είναι η συμπεριφορά ενός στραίητ άντρα δεν έχει να λέει, γιατί μια τρανς γυναίκα δεν είναι άντρας, ούτε στραίητ ούτε γκέυ, είναι γυναίκα. Άρα γιατί να μην είναι λεσβία;

Τέλος πάντων, σε καταλαβαίνω βασικά, γιατί κι εμένα, έτσι όπως έχω μεγαλώσει, με δυσκολεύουνε κάποια πράγματα κι ας είμαι ότι είμαι. Αυτή είναι μεγάλη συζήτηση όμως. Όπως σου'πα, τρανς λεσβία δεν είναι μόνο μία στην Ελλάδα, είναι άλλες τόσες τουλάχιστον όσες οι στραίητ τρανς, οι περισσότερες όμως μένουν στην ντουλάπα. Και να σου πώ γιατί; Γιατί κάθονται και σκέφτονται "μα αφού μου αρέσουν οι γυναίκες, άρα είμαι άντρας" Και κάνουνε οικογένειες και παιδιά και μετά έρχονται στις τραβεστί και μας λένε "κάνε με κοριτσάκι".

Άρα, το μοντέλο "σεξουαλικότητα ίσον φύλο" θέλει ρεκτιφιέ. Και μαζί μ΄ αυτό πάει και το κατά πόσο ένας άνθρωπος που μπορεί να κάνει παιδιά μπορεί να θεωρείται άντρας (εγώ ψηφίζω ναι δαγκωτό κι είναι και μανάρι το τυπάκι)

SK, δεν τσαντίστηκα μαζί σου, εσύ καλά κάνεις κι ενημερώνεσαι. Απλώς σου θυμίζω οτι υπάρχουν διάφορες απόψεις επί του θέματος.

gay super hero είπε...

@ tradescadia

Τα λες πολύ όμορφα. Respect back to you :-)

@ γ(κ)άμει

Καλά είναι και τα πλεϊμομπίλ καμιά φορά :-)

@ guerrero

Φαντάζομαι να καταλαβαίνεις ότι κάποιοι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τη "ρετσινιά" της ομοφυλοφιλίας για να φιμώσουν όσους έχουν αντίθετη άποψη. Φτάνει να σταματήσουμε να παίζουμε το παιχνιδάκι τους και να πάψουμε να δεχόμαστε ότι πρόκειται για "ρετσινιά".

@ stassa

Το ότι υπάρχουν πολλοί άντρες που γουστάρουν γυναίκες ενώ αισθάνονται και οι ίδιοι γυναίκες δεν μου κάνει καμιά εντύπωση και όχι μόνο επειδή γνωρίζω τα περιστατικά που αναφέρετε. Έχω ακούσει και για πολλές περιπτώσεις στρέιτ αντρών που γουστάρουν να ντύνονται γυναικεία στο κρεβάτι και όχι μόνο. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο ασυνήθιστο, κάθε άλλο θα έλεγα.

@ naftilos

'Εχεις απόλυτο δίκιο. Κι εγώ μπορεί να γουστάρω άντρες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τους γουστάρω με τον ίδιο τρόπο που τους γουστάρει μια γυναίκα. Οι απαιτήσεις μας είναι πολύδιαφορετικές.

@ mad

Και να χαλάσω το απολλώνειο κορμί μου με τις εγκυμοσύνες; Θα αστειεύεσαι βεβαίως ;-)

'Οσο γι'αυτό που αναφέρεις, φαντάζομαι ότι το σπέρμα προέρχεται από τράπεζα ανώνυμων δωρητών (υπάρχουν πολλές τέτοιες στις ΗΠΑ). Οπότε δεν νομίζω να υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Αρκούρης είπε...

χμ!... Δίκιο έχεις. Κατ' αρχάς, σκέφτηκα "εγώ ηττοπάθεια?! Μα όχι, ρεαλισμός είναι αυτό!" Αλλά μετά αντιλήφθηκα ότι όντως με είχε πάρει από κάτω λίγο.

Ανασκευάζω και λέω: και σύντομα και στα μέρη μας!


(καλύτερο τώρα ε? :)

Equilibrium είπε...

Για κάτι τέτοια χαίρομαι που ζω αυτή την εποχή, κι όχι παλαιότερα. :)

toymaker είπε...

Κάποια πράγματα δεν θα πρέπει καν να τα συζητάμε αλλά να τα θεωρούμε αυτονόητα...Το δικαίωμα του να ζει κανείς όπως αυτός ορίζει εφόσον δεν ενεργεί εις βάρος των άλλων είναι κάτι παραπάνω από λογικό...είναι απαραίτητο...

black kisses and dark wishes

guerrero7,62 είπε...

@stassa
Τωρα η συζητηση μπερδευτηκε...
Ειλικρινα το πως βλεπει τις γυναικες μια λεσβια το ξερει μονο μια λεσβια,πως μπορω να το ξερω εγω που ουτε γυναικα ειμαι ουτε λεσβια?
Υποθεσεις κανω στη λογικη οτι και εγω και μια λεσβια ελκυομαστε ερωτικα και σεξουαλικα απο γυναικες.
Οπως σου ξαναεγραψα αμα αισθανεσαι γυναικα και γουσταρεις γυναικες δικο σου θεμα,εμενα δεν με ενοχλει να το καταλαβω προσπαθω γιατι με το φτωχο μου μυαλο μου φαινεται σαν να θελεις να πας απο Θεσσαλονικη Αθηνα και να πηγαινεις μεσω αλεξανδρουπολης.
Αυτο μονο χωρις διαθεση κατακραυγης,εκτος φυσικα αν μου φας τη γκομενα :ΡΡΡ

jg είπε...

οκ, αρχικα μου εκατσε λιγο weird, αλλα γουατεβερ, καλα κανουν.
σιγουρα η μανα της Νανσι πλεον τα εμαθε τα νεα!

@poustodromio, girl you must be on crack

Because of you... είπε...

Tο ειδα επανελημενως να ποζαρει σε εκπομπες μεσημεριανου και πρωινου τυπου.. Αυτο που μου την εδωσε ηταν πως σταθηκαν στην επιφανεια του ζητηματος.. "Μα πως ειναι δυνατον?" "Ελα μωρε κανενα διαφησμιστικο κολπο θα ειναι" "Κοιτα τι συμβαινει στις μερες μας!"

Κανεις τους δεν αναρωτηθηκε ΤΙ μπορει να εκανε αυτο το ατομο να φτασει σ'αυτο το σημειο..

Ακομα μια προβολη ενος κοινωνικου θεματος με μπολικη δοση ρατσισμου και αρνησης...

"ο καθένας είναι ελεύθερος να διαθέτει το σώμα του όπως ο ίδιος αποφασίζει"

Στη παραπανω θεση σου συμφωνω απολυτα...

ΜΙα υπεροχη Κυριακη ευχομαι :)

Unknown είπε...

πολύ σωστός στην επιχειρηματολογία σου. δεν υπάρχει μεγαλύτερος μύθος από την γνωστή καραμέλα "το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του είναι δικό του θέμα" που πιπιλάνε όλοι. στην πραγματικότητα όταν τίθεται θέμα "πραγματικής απειλής" από τη διαοφρετικότητα του άλλου, οι περισσότεροι αφήνουν στην μπάντα τους φιλελευθερισμούς και φανερώνουν το αληθνό τους πρόσωπο

xipasmenos είπε...

Μακάρι να πάνε όλα καλά για το ζευγάρι, και όσο για τους φιλελεύθερους όλοι είναι free για τους gay μέχρι να τους συμβεί στο σπίτι τους... :p

g for george είπε...

Δεν έχεις άδικο, hero.
Είναι πολλά που πρέπει όλοι να ξεπεράσουμε.

guerrero7,62 είπε...

Θα μας τρελλανεται τελικα..
Σας βριζει καποιος ειναι μαλακας και ρατσιστης(και ειναι),λεει οτι ο καθενας εχει δικαιωμα να κανει οτι θελει παλι ειναι μαλακας και ρατσιστης...

Άντζελα είπε...

Καλημερα.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛYTA με το ποστ αυτο για αυτο πηρα το θαρρος να το αναδημοσιευσω στο blog μου ( www.dark-under.blogspot.com ),αναφερωντας βεβαιως την πηγη και χρησιμοποιωντας συνδεσμο για το blog σου.Αν εχεις αντιρρηση σε αυτο ,θα το σεβαστω βεβαιως και θα το αφαιρεσω.

Επ'ευκαιριας ,θα ηθελα να σου πω συνχαρητηρια για την επιμονη σου να ανοιξεις τα μυαλα των μεσαιωνικων κεφαλιων των οποιων αναπαραγουν διανοητικα αναπηρες ιδεες .

σε ευχαριστω.

Ανώνυμος είπε...

Kalhspera Epikairo 8ema O ka8enas kati oti goustarei me to swma tou
Pernw to "8rasos" na anadimosieysw to 8ema sto blog mou Exw na faw ftysimo Xa xa xa xa

Ανώνυμος είπε...

kalispera kai apo emena,
kati tetoies eidiseis me vazoun se skepseis, anarotiemai enas anthropos pou apofasizei na kanei allago fyllou , dld arneitai tin fysi toy gia tin alli fysi, giati krata to anaparagogiko tou systima?
An o Thomas thelei na einai antras gia pio logo krata tin "pisini", min kai metaniosei? paixnidia me tin fysi kai tis apofaseis zois ?
en oligois o Thomas mporei na ksanaginei Treisi?
kai an nai, synfoneitai me ayto? theoreitai o enas kai monadikos logos tis allagis fyllou itan o gamos me tin Nancy? i mipos ayto einai mia aformi prokeimenou na dosei i koinonia to ok stous gamous ton omofylofilon gia na min ftanoume na vlepoume syxnotera Thomas stin tileorasi? emena prosopika den me sokare o Thomas, alla den mou arese omos katholou.
Natassa. Crete.

Unknown είπε...

Είπες: "Γνωρίζω πολύ καλά ότι την φωτογραφία του θα χρησιμοποιήσουν τις επόμενες ημέρες αμέτρητοι ιερωμένοι, ομοφοβικοί και σκοταδιστές ως σκιάχτρο και φόβητρο."

Χρόνο δεν έχασαν πραγματικά καθόλου αυτοί που είπες!! Νάτος λοιπόν,ο αστυνόμος του κρεβατιού,της ζωής μας και της αξιοπρέπειάς μας μητροπολίτης "Αμβρόσιος" στο blog του
http://mkka.blogspot.com/2008/03/post-no-2.html

Άβυσσος,τους χωρίζει, από το να κατανοήσουν την πραγματικότητα και να συμμαζέψουν την μισαλλοδοξία και ανοησία τους!!!!! Είναι δυνατόν να τους κάνει κανείς να καταλάβουν; Ή
πρέπει απλώς να τους αγνοεί και να απευθύνεται σε όλους τους υπόλοιπους,που μπορούν και θέλουν να καταλάβουν;

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ένα βιβλίο της ursulla le guin, που περιγράφει τι συμβαίνει σ ένα πλανήτη όπου οι άνθρωποι δεν έχουν φύλο.Αποκτούν κατά την περίοδο του ζευγαρώματος όποιο απ τα δύο φύλα προτιμούν τη συγκεκριμένη φορά. Έτσι συμβαίνει σε ζευγάρια να είναι μητέρες σε κάποια απ τα παιδιά τους και πατέρες σε άλλα. Βιώνουν και γνωρίζουν και τα δύο φύλα. Ο άντρας απεσταλμένος της οικουμένης στον πλανήτη, τους φαίνεται παράξενος,αφού είναι φυλακισμένος μόνο στο ένα φύλο..
Η Le guin πέρα από σύγγραφέας είναι και ανθρωπολόγος, περιγράφει πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα εάν δεν υπήρχαν οι συμβάσεις του φύλου,
πόσο δύσκολα κατανοητός είναι για τους κατοίκους αυτού του πλανήτη ο ξένος που έχει μάθει να αντιλαμβάνεται τον κόσμο μέσα απ τον διαχωρισμό αρσενικό-θηλυκό..

Το χειρότερο με τους διαχωρισμούς
οποιουδήποτε είδους είναι πως θέτουν σε δεύτερη μοίρα κάτι πρωταρχικό: κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και ξεχωριστός,δεν υπάρχει κανενός είδους κανονικότητα. Η κανονικότητα δεν αποτελεί παρά μία σύμβαση που ξορκίζει το φόβο.
Καλησπέρα σας.

gay super hero είπε...

@ arkouris
Πολύ καλύτερα!

@ equilibrium

Αυτό είναι το πνεύμα!

@ toymaker

Red kisses back to you :-)

@ povofag

Ναι μάλλον πρέπει να το έχει πάρει πρέφα ;-)

@ because of you

Και μια υπέροχη εβδομάδα σε σένα!

@ ethan, xipasmenos

Περισσότερα για την ψευτο-άνεση ορισμένων σε επόμενο ποστ

@ g for george

'Ολοι όπως πολύ σωστά είπες. Προκαταλήψεις έχουμε όλοι δυστυχώς

@ guerrero

Το θέμα δεν είναι να το λέει μόνο, το θέμα είναι να μην εννοεί κάντε ότι θέλετε φτάνει να μην το ξέρω

@ angela-b

Δυστυχώς δεν παράγουν μόνο ανάπηρες ιδέες, αυτό θα ήταν το λιγότερο. Παράγουν και δυστυχείς ανθρώπους.

@ homo
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον :-) Νά σαι καλά

@ Νατάσσα

Κάτι ανάλογο έχει θίξει ο cookie και ο s/k οπότε σε παραπέμπω στην απάντησή μου στο δικά τους σχόλια.

@ grguy

E ας μην τους διαφημίζουμε κιόλας!

@ melen

Καλησπέρα! Ως ένα σημείο όλοι προτιμούμε τίς βεβαιότητες και η ρευστότητα δεν μας κάνει να αισθανόμαστε άνετα. Αυτό νομίζω ότι είναι και το μεγαλύτερο εμπόδιο που πρέπει να καταπολεμήσουμε.

@ σούργελο

Υβριστικά σχόλια δεν επιτρέπονται, δεν θα γίνει αρένα εδώ μέσα. Και δεν καταλαβαίνω γιατί χτυπιέσαι. Το καγκουρο-βραβείο το πήρε ήδη άλλος.

@ γ(κ)άμει

Σόρυ man. Mια χαρά τα πες εσύ :-)

Ανώνυμος είπε...

Εδώ στην Ελλάδα άμα ένας άντρας παντρεμένος έκανε αλλαγή φύλου, θα την αναγνώριζαν,αλλά θα καθιστούσαν το γάμο ανυπόστατο,καθώς έχουμε ζευγάρι του ίδιου φύλου(χωρίς να είναι τυπική προυπόθεση).Αυτό θα συνέβαινε, ακόμα κι αν η γυναίκα επιθυμούσε να συμβιώνει μ'αυτήν μετά την εγχείρηση,το οποίο το βρίσκω εντελώς παράλογο και άδικο.

George Tsitiridis είπε...

mpravo sou gia tin anakalipsi tou thematos kai tin dimosiefsi tou

Ανώνυμος είπε...

www.arelis.gr
περιεχει ερωτονομικον
με γκει σεξουαλικες σκηνες που απαγορευθηκε στην ελλαδα

Ανώνυμος είπε...

成人網站,A片下載,日本AV,做愛,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇