.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΤΑΧΤΟ

Παρακαλώ προσδεθείτε και μην καπνίζετε. Η πτήση μας στον γκέι πλανήτη ξεκινάει και οι αεροσυνοδοί μας είναι έτοιμοι να ικανοποιήσουν κάθε σας επιθυμία :-)


Κάπου ανάμεσα στις γαμήλιες τελέτες και τις αίθουσες των δικαστηρίων, η Ελλάδα βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες στο επίκεντρο της ροζ επικαιρότητας. Καθόλου περίεργο λοιπόν που το τέταρτο Pride της Αθήνας ξεπέρασε σε κέφι και ενθουσιασμό όλα τα προηγούμενα (βοήθησαν οι νιόπαντροι και τα μπαλόνια με τον Μπομπ τον Σφουγκαράκη!). Η οργάνωση υπήρξε άψογη και ως προς την προσέλευση μπορούμε να τα πάμε ακόμα καλύτερα του χρόνου. Για όσους δεν μπόρεσαν, παρακολουθήστε το βιντεάκι του Taper-TV με τα highlights της φετινής παρέλασης.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου έχει ξεκινήσει και στη Βιέννη αποφάσισαν να τα βάλουν με την ομοφοβία στο ποδόσφαιρο. Η παραπάνω αφίσα -που απεικονίζει έναν ποδοσφαιριστή που αντί για το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ομάδας φοράει ένα με τη λέξη Gay- υποδέχεται τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους στην πρωτεύουσα της Αυστρίας για να τους υπενθυμίσει ότι το ποδόσφαιρο παραμένει ένα από τα αθλήματα με το μικρότερο ποσοστό περήφανων γκέι αθλητών.


Πιο τολμηροί από τους ποδοσφαιριστές μοιάζουν να είναι οι αθλητές της πισίνας: Μετά τον Γκρεγκ Λουγκάνις, ο 19χρονος αυστραλός καταδύτης Μάθιου Μίτσαμ ανακοίνωσε ότι θα συνοδεύεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου από το αγόρι του. 'Ενα χρυσό μετάλλιο στα παιδιά από εμάς.


Eίναι να θαυμάζει κανείς τόση λεπτότητα και φινέτσα: με "εξάτμιση φορτηγού" παρομοίασε τα προσόντα του αντρούλη της η Βικτόρια Μπέκαμ όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους κατά πόσο το "φούσκωμα" στη διαφήμιση του Emporio Armani είναι έργο της φύσης ή προϊόν του photoshop. Τυχερό κορίτσι.


Για τους λιγότερο τυχερούς από τον Ντέιβιντ, ιδού τι προτείνει η δαιμόνια μάρκα εσωρούχων Petit-Q για να αναδείξετε με τον καλύτερο τρόπο το πακέτο με το οποίο (δεν) σας προίκισε η φύση: ένα απλό κορδονάκι αναλαμβάνει τη σύσφιξη-ανόρθωση της εργαλειοθήκης σας για να βγάζετε μάτι στην παραλία ακόμα και όταν το νερό είναι μπούζι.


Και από την Αυστρία να πεταχτούμε στη συν-διοργανώτρια του πρωταθλήματος γειτονική Ελβετία όπου την οργή ξενέρωτων συντηρητικών κύκλων προκάλεσε η παραπάνω αφίσα που απεικονίζει δύο αστροναύτες να ζουν στιγμές πάθους σε μακρινό, αφιλόξενο πλανήτη - χωρίς όμως να ξεχνούν και τις απαραίτητες προφυλάξεις. "Και στα επαγγελματικά ταξίδια, δεν ξεχνάμε το προφυλακτικό" είναι το σλόγκαν της καμπάνιας.

Σαλόμ Ισραέλ! Ο υπουργός δικαιοσύνης του Ισραήλ Μεναχέμ Μαζούζ αναγνώρισε την υιοθεσία ενός 8χρονου αγοριού από την Καμπότζη από ένα ζευγάρι αντρών και αποφάσισε να χορηγήσει στο παιδί την ισραηλινή υπηκοότητα. Σύμφωνα με τον κ. Μαζούζ "το συμφέρον του θετού παιδιού έχει πολλές διαφορετικές πτυχές και κανείς δεν μπορεί να θεωρήσει δεδομένο ότι το να έχει δύο γονείς του ίδιου φύλου θα βλάψει την εξέλιξή του". Γη καλεί Χατζηγάκη, με λαμβάνει κανείς;

Αλλά και στην Ιρλανδία, το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε την αίτηση ενός δωρητή σπέρματος που ζήτησε να αναλάβει την κηδεμονία του βιολογικού του παιδιού το οποίο μεγαλώνουν δύο λεσβίες μητέρες. Οι δικαστές αποφάσισαν ότι δυο γυναίκες που συμβιώνουν σε σταθερή σχέση έχουν το ίδιο δικαίωμα με οποιοδήποτε ανύπαντρο αντρόγυνο να αναγνωρίζονται ως οικογένεια από το νόμο. Σανιδάς, kiss my ass.


Μ' αυτά και μ' αυτά η πατρότητα αποδεικνύεται ιδιαίτερα επικερδής επιχείρηση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το κόστος για να αποκτήσει ένα ζευγάρι αντρών παιδί με δωρήτρια ωαρίου και παρένθετη μητέρα φτάνει τα 100 χιλιάδες δολάρια, εκ των οποίων 25 χιλιάδες είναι η αμοιβή της παρένθετης μητέρας και 4 με 10 χιλιάδες η αμοιβή της δωρήτριας ωαρίου. Πριν από δώδεκα χρόνια, όταν ξεκίνησε τη λειτουργία της η εταιρεία Circle Surrogacy που αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας τη διαδικασία, μόλις το 10% των ζευγαριών ήταν γκέι άντρες. Σήμερα το ποσοστό φτάνει το 80% και τα ζευγάρια προέρχονται από 29 χώρες.



Αν θέλατε και άλλη απόδειξη ότι ο Χάρισον Φορντ τα έχει χάσει εντελώς -εκτός από το ότι σε ηλικία 66 χρονών επιμένει να πρωταγωνιστεί σε ταινίες δράσης- εδώ σας έχω το ντοκουμέντο: ο μεστωμένος σταρ του Χόλιγουντ αποφάσισε να υποβληθεί σε ριζική αποτρίχωση στήθους για να αισθανθεί καλύτερα "τον πόνο των δασών όταν τα ξεριζώνουν"(!). Εγώ πάντα τό λεγα ότι η μόνο η χαλάουα μπορεί να σώσει τον πλανήτη.


Με τρίχες θα ασχοληθούμε και στη συνέχεια, καθώς στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης του βρίσκεται ο τρανσέξουαλ πατέρας Τόμας Μπίτι και οι γιατροί αναμένουν ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Αυτή εδώ η φωτογραφία του ετοιμόγεννου πατέρα κατά το πρωινό του ξύρισμα κρίθηκε υπερβολικά σοκαριστική από τους παραγωγούς της τηλεοπτικής εκπομπής Good Morning America οι οποίοι και αποφάσισαν να τη λογοκρίνουν. Περαστικά τους.


Η Μαροκινή Ομοσπονδία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και η οργάνωση Human Rights Watch ξεκινούν εκστρατεία για την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας στο Μαρόκο - όπου λίγο γούτσου-γούτσου μπορεί να σας στοιχίσει έως και τρία χρόνια στην ψειρού. Αν δεν θέλετε λοιπόν το ονειρεμένο σας ταξίδι στην χώρα του Άτλαντα από Χίλιες και Μία Νύχτες να καταλήξει Εξπρές του Μεσονυχτίου, στείλτε ένα mail υποστήριξης στο petitionmaroc@hrw.org



Νational Day of Silence η 25η Απριλίου στις Ηνωμένες Πολιτείες - μια μέρα αφιερωμένη στην καταπολέμηση της βίας που βιώνουν εντός και εκτός σχολείου οι ομοφυλόφιλοι και τρανσέξουαλ έφηβοι. Η φετινή Ημέρα της Σιωπής ήταν αφιερωμένη στον 15χρονο Λώρενς Κινγκ που πυροβολήθηκε μέσα σε σχολείο της Καλιφόρνιας από συμμαθητή του που ενοχλήθηκε με τη θηλυπρεπή του αμφίεση και στον 17χρονο Σίμι Γουίλιαμς που βρέθηκε νεκρός μέσα σε λίμνη αίματος σε στέκι παρενδυσιών στη Φλώριδα.




Και για το κλείσιμο, ετοιμαστείτε για την επιστροφή του Brokeback Mountain - στο σανίδι αυτή τη φορά. Η City Opera της Νέας Υόρκης αποφάσισε να αναθέσει στον συνθέτη Τσαρλς Γουόρινεν τη σύνθεση μίας όπερας βασισμένης στο διήγημα της Άνι Πρου για τον καταδικασμένο έρωτα δύο καουμπόιδων. Το έργο αναμένεται να κάνει πρεμιέρα την άνοιξη του 2013.

17 σχόλια:

Dr_MAD είπε...

Μόνο πεταχτό δεν ήταν αυτό! χαχαχα

PS: Θα μας πεις όμως και τπτ για το Pride που όλοι σε παίνεψαν? Είσαι τελικά ήρωας ή απλά "μύθος"?

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!!!
Όλα τα απανωτά σε μας έγιναν, γι' αυτό και το μυαλό όλων τον τελευταίο καιρό είναι στα ροζ!
Καλό αυτό με τον ποδοσφαιριστή.. είμαι στο μεγαλύτερο ποσοστό!λολ
Μπράβο στο αγόρι της πισίνας!
Να σε πω, άντε και φοράς το σλίπ με το κορδονάκι και πας να κάνεις μια γρήγορη σε μια παραλία.. αν στο τραβήξει με δύναμη ο άλλος, θα πονέσεις; Ή θα σου μείνουν στα χέρια!;
Πλάκα έχουν οι αστροναύτες αλλά καλό το νόημα!
Επίσης μπράβο στον υπουργό δικαιοσύνης του Ισραήλ και στους Ιρλανδούς δικαστές.. ας πάμε προχωρήσουμε και λίγο παραπέρα!
Ημέρα της σιωπής; Δεν έτυχε να την ξανακούσω.. για να θυμόμαστε..
Καλημέρα..

mahler76 είπε...

Όταν γίνει όπερα θα σας ενημερώσω άμεσα!!!
Καλή σου μέρα, και ελπίζω κάθε χρόνο να είμαστε και καλύτερα.

Strahd είπε...

Καλημέρα κι από μένα. Ενδιαφέροντα τα νέα ειδικά αυτό για το Νational Day of Silence. Δεν το ήξερα... :)

Και αυτό με τη το μιούζικαλ θα ήθελα να το δω. :)

Καλημέρα λοιπόν και ελπίζω το Pride του χρόνου να είναι ακόμα καλύτερο :)

Όναρ είπε...

Μ' αρέσει πολύ η σύνθεση πληροφοριών που κάνεις και ο τρόπος συρραφής που χρησιμοποιείς..το αποτέλεσμα είναι άμεσο και απόλυτα κατανοητό..Καλημέρες συγχαρητηρίων..

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα! Θαυμάζοντας το απίθανο ακομπλεξάριστο site δύο Αμερικανίδων λεσβιών για την μέρα του γάμου τους.
http://meganandjess.com

Ανώνυμος είπε...

εισαι σαρωτικος! και μαρεσει :-)
καλημερεεεεεεεεεεεεεες!

Queerdom είπε...

Καλά αυτό με το Χάρισον Φορντ πόσο μα πόσο άκυρο ήταν;;; χαχαχα!

Θενκ γιου ντίαρ :)

abravanel είπε...

Οντως αυτό δεν ήταν πεταχτό! :)

Ας ελπίσουμε σε θετικές ειδήσεις και στο μέλλον.

George Tsitiridis είπε...

πολύ καλά αυτά τα εσώρουχα.
αυτο το μωρό ειναι αυτο που όλοι φωτογράφοζαν στην pirde?
εγω σαν την τρελή στο άρμα ... έχασα τα σκηνικά απο τιν πορεία.

hourglass είπε...

Να ανεβάζεις πιο συχνά τέτοια ποστ, σ' ευχαριστούμε για την ενημέρωση! :)

Ανώνυμος είπε...

TO Fmb γιορταζει !!!! 100 posts και ΝΕΟΣ ΔΙΣΚΟΣ OFFSPRING - ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ DOWNLOAD - ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΜΕ
Νέος Δίσκος (ακόμα ακυκλοφόρητος) των Offspring

The Offspring - Rise And Fall, Rage And Grace (2008)

και σε πανελλαδική αποκλειστικότητα μα που αλλού? Μόνο στο fmb, το πρώτο blog που τετραγώνισε τον δίσκο

http://fuck-music.blogspot.com/

Συβίλλα είπε...

Αγάπη!!!!

μας είδες στο βίντεο;;;;;

Καλή μου, είμαστε στην τηλεόρασηηηηη!!!!

10%, ε; ΧΑ!!!!!

Άντε και του χρόνου με υγεία! Πιο καλά και πιο πολλοί λέμε!!!

Φιλούρες

Dr_MAD είπε...

Εχεις πρόσκληση heartbreaker

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Αυτό θα πει ενημέρωση!!!

Ανώνυμος είπε...

re paidia elpizw na to deite ayto kai na grapsete kapoia eidhsh... ta pragmata exoyn ksefygei teleiws me thn ypokrisia kai ton ratsismo sta ellhnika mesa enhmerwshs.

Ekneyrhstika afantasta me ton ANT1!!!
meta apo polydiafhmish ths tainias drumroll to sabato 14 ioyniou ekneyristika afantasta anakalyptontas pws kopsane mia skhnh.
Exw dei thn tainia 4-5 fores sto filmnet opote kserw ti lew.
Ston ANT1 enw olh h tainia epekse kanonika, ekei poy ksekina o prwtagvnisths na mathainei se enan tympanisth pws na xtypa to tympano yphrxe mia skhnh poy h kopela to prwtagwnisth ton briskei (me poly xioumor) pisokollhta apo ton tympanisth. H skhnh ayth KOPHKE apo ton ANT1 me poly emfanh tropo afou enw einai sthn apouhkh twn organwn ksafnika einai ston diadromo toy kolegiou....
ELEOS me to kanali toy karatzaferh pia

Unknown είπε...

απλά άψογος
τίποτε άλλο