.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

O ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗΣΕ

gay mafia2
Απίστευτο και όμως αληθινό: κατά τη διάρκεια της δίκης του για συνέργεια σε φόνο ένας 44χρονος, πρώην μέλος της Κόζα Νόστρα, όχι μόνο αποκήρυξε το συνδικάτο του εγκλήματος αλλά αποκάλυψε επιπλέον ότι είναι ομοφυλόφιλος! Ένα “έγκλημα” που η Μαφία τιμωρεί με θάνατο… Και μια εξέλιξη που θα ζήλευαν ακόμα και οι σεναριογράφοι των “Σοπράνος”.

Συνέβη τον περασμένο μήνα σε δικαστήριο του Μπρούκλιν: κατά τη διάρκεια της δίκης για τη δολοφονία ενός αρτοποιού, ο Ρόμπερτ Μορμάντο -χωρισμένος και πατέρας δύο παιδιών- δήλωσε στο δικαστήριο την επιθυμία του να αποκηρύξει μια για πάντα την εγκληματική οργάνωση. Κάτι που έκανε το δικαστή να σχολιάσει: “Μετά από 40 χρόνια καριέρας είναι η πρώτη φορά που ακούω κάτι τέτοιο! Έχω δικάσει αμέτρητους μαφιόζους και κανείς τους δεν είχε δεχτεί μέχρι σήμερα.”

gay mafia
Αλλά τη μεγαλύτερη αποκάλυψη φύλαγε για το δικαστήριο η συνήγορος του κακοποιού - μια αποκάλυψη που μπορεί ίσως να εξηγήσει τη μεταστροφή του πελάτη της. “Από τότε που εγκατέλειψε τη Μαφία ο Ρόμπερτ ζει ανοιχτά την ομοφυλοφιλία του”. Σύμφωνα πάντα με τη δικηγόρο ο Μορμάντο συζεί εδώ και καιρό με έναν άντρα ο οποίος όμως αρνήθηκε να ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Σύμφωνα με τους άγραφους κανόνες της Μαφίας δύο παραπτώματα μπορεί να στοιχίσουν τη ζωή κάποιου: να κάνει σχέση με τη γυναίκα ενός “συναδέλφου” ή να κάνει σχέση με έναν άλλο άντρα….Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο φόνος για τον οποίο δικάστηκε ο Μορμάντο είχε διαταχτεί από τον Βίνσεντ Γκότι -μικρό αδελφό του νονού Τζον Γκότι- που υποψιαζόταν ότι το θύμα είχε σχέσεις με τη γυναίκα του!

gay mafia3

Στο μεταξύ η συνεργασία του Μορμάντο με τις αρχές είχε σαν αποτέλεσμα να αποφύγει έως και 17 χρόνια στην ψειρού και να τη γλιτώσει με κάποιους μήνες κοινωφελούς εργασίας. Το ότι όμως κέρδισε την ελευθερία του δεν σημαίνει ότι μπορεί και να κοιμάται ήσυχος: κατά το πρόσφατο παρελθόν δύο μέλη της μαφίας έχουν δολοφονηθεί επειδή ήταν ομοφυλόφιλοι. Ο ένας από αυτούς ήταν ο Τζον Ντ’ Αμάτο, αρχηγός της οικογένειας Καβαλκάντε, τον οποίο κάρφωσε μια πρώην ερωμένη του…

gay spy

Μπλεξίματα με το νόμο δεν έχουν όμως μόνο οι μαφιόζοι: ξεκίνησε χτες στο Μόναχο η δίκη του Αντόν Κ., πράκτορα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας πληροφοριών της Γερμανίας που κατηγορείται ότι αποκάλυψε κρατικά μυστικά στον εραστή του, έναν άντρα αλβανικής καταγωγής που ακούει στο όνομα Μουράτ.

Η ιστορία έχει ως εξής: το 2005 ο Αντόν μετατέθηκε στο Κοσσυφοπέδιο με την ιδιότητα του υπαλλήλου του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, αλλά στην πραγματικότητα ως πράκτορας των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών. Αποστολή του ήταν η δημιουργία ενός αξιόπιστου δικτύου πληροφοριοδοτών στην πρωτεύουσα Πρίστινα. Για διερμηνέα προσέλαβε τον 25χρονο Μουράτ που μιλούσε γερμανικά και αλβανικά. Πολύ γρήγορα οι δύο άντρες ερωτεύτηκαν και άρχισαν να ζουν μαζί – να σημειώσω εδώ ότι και ο Αντόν ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά.

gay spy3
Σήμερα ο γερμανός κατάσκοπος κατηγορείται ότι παρέδωσε απόρρητες πληροφορίες σε έναν άνθρωπο που οι γερμανικές αρχές υποψιάζονται όχι μόνο για συμμετοχή σε οργανώσεις της αλβανικής μαφίας αλλά και ως μυστικό πράκτορα της Αλβανίας και της πΓΔΜ! Αν και το συμβόλαιο του Αντόν ανανεώθηκε το 2007, πριν από λίγες εβδομάδες οι δύο άντρες ανακλήθηκαν στη Γερμανία με κάποια πρόφαση οπότε και τους συνέλαβαν.

Από την πλευρά της η υπεράσπιση κάνει λόγο για γελοίες και ανυπόστατες κατηγορίες και υπονοεί ότι όλη η υπόθεση αναδίδει έντονο άρωμα ομοφοβίας. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι ολόκληρη η αλήθεια θα αποκαλυφθεί στο δικαστήριο….

10 σχόλια:

Unknown είπε...

kalhmera hero! :-)

Germanos kataskopos gay?!!
Kai Alvanos mafiozos kai praktoras kai gay ki aytos??
Ayto einai!!!
Epiteloys! Peftoyn ta kastra twn ''straight'' epaggelmatwn! Topo stoys gay stratiwtikoys astynomikoys kataskopoys (kala to politikoys to afhnoyme...to kastro ayto, exei parthei,pro polloy)
Kalhmeres

Hfaistiwnas είπε...

Μπράβο η Μαφία!
Άντε να ξεφύγεις από αυτούς!

Unknown είπε...

Τι ήθελε κι έμπλεκε με την μαφία;
Αντε να ξεφλυγει από δαύτους

ProFyLaKtiKo είπε...

παντού υπάρχει ένας γκέι :-/

Wrong Guy είπε...

είμαι σίγουρος ότι συμπάθησες τη Γκαγκά όταν μίλησε σε εκείνο το event για την ισότητα!

gay super hero είπε...

@ wrong guy

Kαλά δεν περίμενα αυτό για να τη συμπαθήσω :-)

Αλλά βοηθάει σίγουρα!

THANOS είπε...

τελικά οι μαφιόζοι είναι πιστοί καθολικοί...

πέμπτη εποχή είπε...

Τέλειος συνδυασμός! Μαφιοζος gay:)
Γιατί οχι;
Αν κι εχω δει καλύτερο:
''λεσβια πρεσβυτερα'' η γυναικα του παπά δηλαδή! Και να τα εχει με τη δασκαλα του χωριου! super wow!
Το ειχα δει πριν 5 χρονακια σε χωριο της Μακεδονιας! Το αστειο; Νηστευαν μαζι κιολας!
Ειναι απιστευτες μερικες καταστασεις.
Παντως , ηρωά μου, κανεις απιστευτα ποστς.
την καλημερα μου :)

another george blog είπε...

Εγώ πότε θα ζήσω μια τέτοια δραματική κατάσταση;

Leviathan είπε...

mafia? asxima ta pragmata...kali evdomada!!!! :)