.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΟΤΑΝ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΑΒΓΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΜΟΦΟΒΙΚΗ ΟΜΕΛΕΤΑ

three nazis


Θα μας τρελάνουν εντελώς. Πρώτα είχαμε το ανέκδοτο με τους ομοφυλόφιλους που …άνοιξαν το δρόμο στο φασισμό επειδή ασχολούνται  με την “περιφρούρηση των «δικαιωμάτων» που οριοθετούνται γύρω από το μαλακό τους υπογάστριο”. Δεν άνοιξαν απλά το δρόμο στο φασισμό, αλλά  του έστρωσαν και το στρώμα  απαντά γνωστό ιστολόγιο αντι-εκκλησιαστικών και λοιπών προοδευτικών φρονημάτων που θεωρεί δεδομένο ότι “πολλοί ναζιστές κρύβουν πίσω από τον ψευτοπαλληκαρισμό τους την ομοφυλοφιλία τους”. Στο χορό μπαίνει και γνωστό αντι-εξουσιαστικό φόρουμ που σπάει πλάκα με τα “κόκκινα στριγκάκια” και τις “παραθαλάσσιες τρελλίτσες” υποψήφιων χρυσαυγιτών.

Για κερασάκι στην τούρτα πρώην σκηνοθέτης βίντεο-κλιπ και νυν ακτιβιστής κατά της ξενοφοβίας που ισχυρίζεται ότι σε σχέση με την ξενοφοβία “η ομοφοβία μπορεί νά 'χει κάνει λίγο στο πλάι, γιατί …οι φασίστες ενδίδουν πάρα πολύ σε ομοφυλοφιλικά όργια”, αφού όπως μας ενημερώνει “οι χρυσαυγίτες ψωνίζονται σε gay-bar που πάνε μόνο μετανάστες.”  Πριν καταλήξει στο γνωστό και χιλιοτραγουδισμένο ρεφρέν με τους γκέι που οφείλουν να δείχνουν αλληλεγγύη σε όλους τους υπόλοιπους χωρίς οι ίδιοι να λαμβάνουν ποτέ κάτι αντίστοιχο:  “Επειδή είμαι πολύ ενεργός ως πολίτης, πρέπει να βάλω στην άκρη αυτή τη στιγμή το κίνημα ίσης μεταχείρισης των ομοφυλοφίλων. Αντιμετωπίζουμε όλοι ένα πρόβλημα, είτε είμαστε gay, είτε straight, και ριχνόμαστε σε έναν αγώνα! Σε πιο χαλαρές εποχές ναι, να υπερασπίσουμε πιο πολύ τους gay!”  Το μόνο που δεν προσδιόρισε είναι πόσες δεκαετίες θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα μέχρι να έρθουν οι …χαλαρές εποχές.

Αντί να πιέζουν όλα αυτά τα χρόνια για τη θεσμική αντιμετώπιση φαινομένων όπως οι νεοναζιστικές συμμορίες με την αυστηρή εφαρμογή και τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για τα εγκλήματα μίσους και την υποκίνηση μίσους (νομοθεσία που η δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα έχουν καταστήσει νεκρό γράμμα), οι διάφοροι ψευτο-προοδευτικοί παρλαπίπες χρησιμοποιούν εναντίον των ακροδεξιών το πιο πρόχειρο βέλος που έχουν στη φαρέτρα τους. Και αυτό το βέλος δεν είναι άλλο από την ομοφοβία. Τα αγόρια με τα ξυρισμένα κεφάλια δεν είναι παρά “ένα μάτσο αδελφές” ή -ακόμα χειρότερα- “ένα μάτσο κρυφές” αφού, σύμφωνα με την κοσμοθεωρία ορισμένων, όσοι χαρακτηρίζονται ως  “κρυπτο-ομοφυλόφιλοι” ευθύνονται για όλα τα κακά της ελληνικής κοινωνίας, για να μην πω του πλανήτη.

Με αυτό τον τρόπο αντί να λογοδοτούν για τις δικές τους ευθύνες όσες δυνάμεις  έστρωσαν το κόκκινο χαλί στην ακροδεξιά βία, είτε νομιμοποιώντας την πολιτική βία της αντίθετης πλευράς, είτε παρέχοντας πολιτική κάλυψη στα κυκλώματα παράνομης διακίνησης ανθρώπων,  είτε πλειοδοτώντας υπέρ της ασυδοσίας στο όνομα της “ελευθερίας του λόγου”, προκαλούν  τώρα τους χρυσαυγίτες να αποδείξουν τον  αμφισβητούμενο “ανδρισμό” τους  με τρόπο που θα μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο τους πραγματικούς ομοφυλόφιλους. Γιατί για όσους κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, εκεί ακριβώς οδηγεί  οποιαδήποτε εξίσωση της ομοφυλοφιλίας με την ακροδεξιά βία στο δημόσιο διάλογο.

budapest prideΤραυματισμένος γκέι διαδηλωτής μετά από επίθεση ακροδεξιών στο Pride της Βουδαπέστης το 2007. Η φωτογραφία κέρδισε το διεθνές βραβείο φωτορεπορτάζ World Press Photo. Και επειδή η ομοφοβία καθόλου …”δεν έχει κάνει στο πλάι”, αυτό το μπλογκ έχει ασχοληθεί πολλές φορές με τη στοχοποίηση των ομοφυλόφιλων από τους ναζιστές όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ, εδώ και εδώ.



13 σχόλια:

Ben Provis είπε...

Καλά, με τόση βαρβατίλα, γιατί το Γκάζι είναι γεμάτο φτερά και πούπουλα; Που πάνε οι υπόλοιποι ήθελα να ξερα!

gay super hero είπε...

Το Γκάζι είναι γεμάτο με φτερά και πούπουλα και οι χρυσαυγίτες είναι όλοι κρυφο-γκέι.

Στερεότυπα, πολλά στερεότυπα...

dimitris.be είπε...

Πολύ καλή ανάρτηση. Ξεσκεπάζει την υποκρισία και την δήθεν προοδευτικότητα που οδηγούν σε ολέθρια αποτελέσματα.

aizen999 είπε...

ευθυνοφοβια και ομοφοβια μεχρι το τελος!
ο τιτανικος θα βυθιστει κι αυτοι οι ξεφτιλες ακομα θα δειχνουν αλλους ως υπαιτιους!
οι πολιτικοι μας-και καπου κοντα εκει και πολλοι δημοσιογραφοι- ειναι τοσο υποκριτες,ρατσιστες,ξεφτιλες μικρομυαλοι που μεγαλοπιαστηκαν,που δεν ειναι καν αστειο.Ειναι εξοργιστικο.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει ο Έλληνας, gay και straight, να μορφωθεί και να πολιτικοποιηθεί άμεσα. Αιρέσεις όπως ναζισμός και κομμουνισμός να καταδικάζονται άμεσα, όχι μόνο από τον νόμο, αλλά και την πολιτεία.

Ανώνυμος είπε...

Όπως είχε πει ο Σαβόπουλος, τα άτομα της Χρυσής Αυγής είναι άνθρωποι φοβισμένοι και ισοπεδωμένοι. Δεν είναι όλοι κρυφές. Μερικοί κουβαλάνε άλλο σταυρό ή απωθημένα και τραύματα. Το θέμα είναι πως είναι επικίνδυνοι. Αν έχουν ψυχολογικά, να τους πληρώσει το κράτος συνεδρίες σε ψυχιάτρους όχι να τους βάλουμε στη βουλή.

Κομμουνιστης αντισταλινικος. είπε...

Ήδη οι απειλές από τους ναζιστές εναντίον των ομοφυλόφιλων άρχισαν: Πριν λίγες μέρες γέμισε το Γκάζι με φυλλάδια που απειλούσαν ότι "μετά τους μετανάστες έρχεται η σειρά σας"!
http://www.left.gr/article.php?id=896

@ Ανώνυμος 4:20

Μάθε πρώτα ότι ο κομμουνισμός δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το σταλινισμό και... μετά μίλα. Είναι και πολύ ΓΕΛΟΙΑ (και ανιστόρητη) η νεοφιλελεύθερη προπαγάνδα που εξισώνει τον κομμουνισμό με το ναζισμό:
http://www.10percent.gr/interactive/forum/%CE%94%CE%B9%CE%AC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-10/7915-%CE%95%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1-%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82.html

gay super hero είπε...

@ κομμουνιστής αντισταλινικός

Η είδηση που αναφέρεις περί φυλλαδίων δεν εξακριβώθηκε ποτέ. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε ένα μπλογκ βήτα διαλογής (link) και στη συνέχεια το ίδιο ακριβώς κείμενο αναδημοσιεύτηκε copy-paste σε πολλά άλλα μπλογκ αντίστοιχης εγκυρότητας. Η είδηση πουθενά δεν συνοδεύεται από ημερομηνία του περιστατικού, κάποια φωτογραφία του επίμαχου φυλλαδίου ή κάποια μαρτυρία αυτόπτη. Σημειωτέον ότι ως είδηση εμφανίστηκε στα συγκεκριμένα μπλογκ για πρώτη φορά το προηγούμενο σαββατοκύριακο. Επειδή έτυχε να περάσω από το Γκάζι εκείνες τις μέρες, ούτε έτυχε να δω κάτι ούτε ξέρω κάποιον που να είδε με τα μάτια του κάποιο φυλλάδιο.

Όπως φαίνεται πρόκειται μάλλον για "ράδιο-αρβύλα", που έφτασε όμως να αναμεταδοθεί μέχρι και από τον Guardian (link) ο οποίος αναφέρει ως ημερομηνία του περιστατικού την Τετάρτη 9 Μαϊου.

gay super hero είπε...

"Καταβάλλεται η προσπάθεια να γίνει ο ομοφυλόφιλος ο αποδιοπομπαίος τράγος, ένα είδος «Εβραίου» των αντιφασιστών, και αυτό είναι αηδιαστικό. "

Ένα πολύ καλό κείμενο του Κλάους Μαν σχετικό με το θέμα αυτής της ανάρτησης μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Το να γενικεύουμε είναι από μόνο του πολύ αρνητικό, το να τα χώνουμε όμως σε όλες τις αντιφασίστριες και τους αντιφασίστες ότι χρησιμοποιούν σεξιστικά/ομοφοβικά σχόλια για να μειώσουν τους ναζί είναι τουλάχιστον προβληματικό και υποτιμητικό για όλες και όλους εμάς που αγωνιζόμαστε και ενάντια στους φασίστες και για να εκλείψουν τέτοιες μειωτικές συμπεριφορές. Και ναι, κάποιες είμαστε και κομμουνίστριες και αναρχικές και αυτόνομες και δεν ανεχόμαστε να μας ταυτίζουν με τους ναζί.

gay super hero είπε...

Δεν είπε κανείς ότι το κάνουν όλοι. Πρέπει να παραδεχτείς όμως ότι είναι αρκετά διαδεδομένο ως επιχείρημα...

Ανώνυμος είπε...

Δεν είπε κανείς ότι το κάνουν όλοι, αλλά ξαφνικά τσουβαλιάζεις όλο τον αντιεξουσιαστικό χώρο από ένα ποστ που άλλωστε γράφει ακριβώς από κάτω αυτός που το ανέβασε ότι το "κόκκινο στρινγκ" δεν έχει καμία σημασία, αλλά ότι ο τύπος που το φοράει είναι νεοναζί. Ναι κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε να παραληφθεί τελείως όλη η αναφορά στο τι φοράει ο συγκεκριμένος τύπος, αλλά αυτό δεν είναι η ουσία του συγκεκριμένου ποστ.

Δεν μπορώ να μιλήσω εξ ονόματος ολόκληρου του αντιεξουσιαστικού χώρου βεβαίως, αλλά στο κάτω κάτω είναι από τους ελάχιστους χώρους που ασχολούνται με το θέμα του σεξισμού οπότε να προσέχουμε λίγο με τις γενικεύσεις...

gay super hero είπε...

Δεν νομίζω ότι "τσουβάλιασα" ούτε τον αντι-εξουσιαστικό ούτε κάποιον άλλο πολιτικό χώρο. Αυτό είναι ξεκάθαρο όταν γράφω ότι αναφέρομαι σε "διάφορους ψευτο-προοδευτικούς παρλαπίπες". Μιλάω δηλαδή για συγκεκριμένα περιστατικά τα οποία και κατονομάζω (και μόνο ένα αφορά τους αντι-εξουσιαστές)

Από κει και πέρα η συχνότητα με την οποία έρχονται στο φως αυτά τα περιστατικά προδίδει μια κοινωνική τάση διακίνησης ομοφοβικών κλισέ στο όνομα του αντι-φασισμού. Οπότε δεν καταδικάζω πολιτικούς χώρους αλλά νοοτροπίες. Και ελπίζω να ανοίξει μια γενικότερη συζήτηση ώστε, όταν τέτοια φαινόμενα εκφράζονται στους κόλπους τους, οι ίδιοι οι πολιτικοί χώροι να τα εντοπίζουν και να τα απομονώνουν.