.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΣΑΣ: ΟΤΑΝ Η “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ” ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

gay policeman2

Ειδική τηλεφωνική γραμμή της αστυνομίας όπου ο καθένας θα μπορεί να καταγγέλλει επιθέσεις ρατσιστικής βίας ακόμα και ανώνυμα, ανακοίνωσε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σύμφωνα με αυτό εδώ το δημοσίευμα:

“Τα νέα τμήματα αντιμετώπισης της ρατσιστικής βίας που  θα λειτουργήσουν αρχικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και κατόπιν σε όλη την επικράτεια, καθώς και τη λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής για την υποβολή καταγγελιών για ρατσιστικά κρούσματα, ανακοίνωσε ο κ. Δένδιας, επισημαίνοντας ότι «η χώρα δεν στερείται νομικού οπλοστασίου όσον αφορά τη ρατσιστική βία».

Τα τμήματα αυτά, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα, εντάσσονται στις Υποδιευθύνσεις Κρατικής Ασφάλειας και έχουν ως αποστολή «την
πρόληψη και δίωξη αδικημάτων που διαπράττονται σε βάρος προσώπων ή ομάδας προσώπων αποκλειστικά και μόνο λόγω της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής ή του θρησκεύματος τους».

Ακόμη το 1ο Τμήμα της Κρατικής Ασφάλειας μετονομάζεται σε «Τμήμα Κοινωνικών Ζητημάτων και Αντιμετώπισης Ρατσισμού» και στις αρμοδιότητες του θα είναι και η τήρηση στατιστικών στοιχείων αναφορικά με περιστατικά ρατσιστικής βίας.”


Ακόμα κι αν θεωρήσουμε ότι σκοπός του υπουργού είναι απλώς να ρίξει στάχτη στα μάτια όσων καταγγέλλουν ότι η αστυνομία κάνει “τα στραβά μάτια”  στην ακροδεξιά τρομοκρατία, γεγονός παραμένει ότι -σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα- η εκπαίδευση του προσωπικού των νέων τμημάτων  ούτε καν ως πρόθεση δεν  περιλαμβάνει την πρόληψη, δίωξη ή καταγραφή περιστατικών οργανωμένης βίας σε βάρος των ομοφυλόφιλων και τρανς πολιτών αυτής της χώρας. Όσο για τους δημοσιογράφους που παρέστησαν στη συνέντευξη τύπου και δεν μπήκαν καν στον κόπο να ενοχλήσουν τον υπουργό για  αυτή τη μικρή παράλειψη, προφανώς η δική τους εκπαίδευση περιλαμβάνει ακόμα λιγότερα.

Πολύ απλά, αν είστε ομοφυλόφιλος, ζείτε στην Ελλάδα και κινδυνεύετε, αναμείνατε στο ακουστικό σας.

Όσο για τις διάφορες καταγγελίες για  ομοφοβικές επιθέσεις από χρυσαυγίτες που διαδίδονται  μέσω Facebook και Τwitter, μπορεί κάποιοι να επιδεικνύουν τον αγωνιστικό τους οίστρο αναπαράγοντας αυτές τις καταγγελίες σε διάφορες ”φιλικές” ιστοσελίδες και να εμφανίζονται στη συνέχεια  ως “υπερασπιστές του γένους” διοργανώνοντας συναντήσεις και συγκεντρώσεις, αλλά φαίνεται πως  όλη αυτή η μαχητικότητα προορίζεται αποκλειστικά για “εσωτερική κατανάλωση”. Υπουργοί και αστυνομία όχι μόνο κωφεύουν αλλά σφυρίζουν αμέριμνοι αφού, πέρα από την αναπαραγωγή των γνωστών κλισέ της αντι-φασιστικής συνθηματολογίας, κανείς δεν δείχνει τη διάθεση να παρέμβει ουσιαστικά και να διαταράξει τη νιρβάνα τους…

no gay marriage2

Και φυσικά δεν σφυρίζουν αμέριμνα μόνο οι υπουργοί αλλά και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Παράδειγμα η Δημ.Αρ. του κ. Κουβέλη που απειλεί να καταψηφίσει τα μέτρα αν η τρόικα επιμείνει να κοπεί το επίδομα 10% του μισθού που δίνεται στους παντρεμένους. Ούτε κουβέντα βέβαια από τον κ. Κουβέλη και τους υπόλοιπους αρχηγούς για εκείνους τους έλληνες πολίτες που δεν μπορούν καν να λάβουν το συγκεκριμένο επίδομα γιατί πολύ απλά δεν τους δίνεται το δικαίωμα να παντρευτούν τον σύντροφό τους. Όπως δεν μπορούν να λάβουν τις σχετικές φορολογικές ελαφρύνσεις και ένα σωρό άλλα προνόμια των παντρεμένων. Να παραμείνει το επίδομα γάμου αλλά μόνο για τους χαμηλόμισθους αντιπροτείνει ο κ. Βενιζέλος. Προφανώς όταν χιλιάδες χαμηλόμισθοι αποκλείονται ήδη από το επίδομα λόγω διακρίσεων,  η κοινωνική του ευαισθησία στοιχίζει λιγότερο στον προϋπολογισμό…

 

 

8 σχόλια:

xomeritis είπε...

Όπως είχα πει στους συνδέσμους που δίνεις:

"...Ένα σημαντικό ζητούμενο είναι να υπάρξει επίσημη καταγραφή των θυμάτων της ομοφοβικής βίας (και γι’ αυτό, όπως με πληροφόρησαν, υπάρχει το σχετικό υποστηρικτικό ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο). Μόνο με επίσημη καταγραφή θα μπορέσουμε ν’ απαιτήσουμε να υπάρξει επίσημη αντίδραση της πολιτείας (το επόμενο ζητούμενο) βασισμένη σε υπαρκτά στοιχεία. Για να καταφέρουμε κάτι τέτοιο θα πρέπει να επιμείνουμε ώστε να υπάρξει επίσημη προσέγγιση των αστυνομικών αρχών και σταθερή συνεργασία μ’ αυτές..."

Ben Provis είπε...

Ουσιαστικός στις παρατηρήσεις σου. Ούτε που είχα πάρει χαμπάρι για την γραμμή δράσης, αλλά και πάλι όπως λες, μας αφήνει εκτός.

Hfaistiwnas είπε...

Και φυσικά μέσα σε αυτό το χαμό.. δεν υπάρχει και περίπτωση να βάλουν κάτι τέτοιο στη συζήτηση..

turigr είπε...

Το περίεργο είναι ότι πριν καν ανακοινωθεί από τον υπουργό η σχετική είδηση, υπήρχε ανακοίνωση για την πρόθεση σύστασης αυτής της υπηρεσίας στην ιστοσελίδα της Χ.Α.!!!
(http://prezatv.blogspot.gr/2012/10/blog-post_9196.html)

gay super hero είπε...

Όχι και τόσο περίεργο φοβάμαι...

Ξενικός είπε...

ποιός έχει ακόμα ψευδαισθήσεις για τη σημερινή "ηγεσία" του τόπου;
Ξενικός

Ανώνυμος είπε...

http://youtu.be/h_9r8b24SP4

DiViNe__ είπε...

Μέχρι και αναμενόμενο μπορώ να πω :) Μπράβο για την παρατήρηση πάντως